Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson började sin skidkarriär på Torsby sommarskidskola. Sedan valde hon att gå gymnasium på orten. Nu är hon ledare på sommarskidskolan. FOTO: Leif Skogsberg.
Stina Nilsson började sin skidkarriär på Torsby sommarskidskola. Sedan valde hon att gå gymnasium på orten. Nu är hon ledare på sommarskidskolan. FOTO: Leif Skogsberg.

Torsby sommarskidskola startar på söndag

Som vanligt kommer ett stort antal ungdomar till Torsby för att rivstarta sommarträningen tillsammans med Stina Nilsson, Daniel Richardsson och Viktor Thorn.
Närmare 80 ungdomar är anmälda till Torsbys anrika sommarskidskola som är den 41:a i ordningen.

Sommarskidskolan körs 11 till 15 juni och bland deltagarna finns många toppåkare i landet för sin ålder i både längd och skidskytte. De kommer från stora delar av landet – från Småland i söder till Jämtland i norr.

– Sommarskidskolan är viktig för vår rekrytering och det är kul att vi fortsättar att locka så många ungdomar, säger Annika Evaldsson, tränare och koordinator för sommarskidskolan.

Paddling, löpning, hinderbana och naturligtvis teknikträning i skidtunneln är några av aktiviteterna på träningsprogrammet. I ledarstaben finns skidstjärnorna Stina Nilsson, Daniel Richardsson och Victor Thorn.

För fjärde året erbjuds också de äldsta deltagarna att göra laktattester vid testlabbet där de får veta vilken puls de ska träna efter för att få bäst effekt av träningen. Något som lockar och som får fler att få upp ögonen för vilka möjligheter det finns i Torsby Sportcenter.

– Laktattesterna i labbmiljö är en av konkurrensfördelarna vi har och de är viktiga att visa upp. Dessutom får ungdomarna möta skidtunneln och övrig terräng som håller världsklass, säger Råland Strid, tränare vid Torsby idrottsgymnasium och ansvarig för skolans testlabb.

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...