Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Rickardsson åker Engelbrektsrullen på söndag och har en tuff utmanare i Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Daniel Rickardsson åker Engelbrektsrullen på söndag och har en tuff utmanare i Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rickardsson och Byström i Engelbrektsrullen

Daniel Rickardsson Hudiksvalls IF, och svenska landslaget samt Fredrik Byström, Orsa SK och Lager 157 Ski Team testar rullskidformen på Engelbrektsrullen på söndag.
– Det ska bli kul att få testa ett av de olika Engelbrektsloppen samt att få möta Fredrik Byström. Kul att han också kommer till start, säger Daniel.

Engelbrektsrullen är ju ett nytt evenemang inom Engelbrektsloppet och kördes för första gången förra året. I år kommer tävlingsbanan att ha i stort sett samma sträckning som i fjol men med tillägg av en trevlig sträckning genom Norberg och med varvning på Torget. Även start och mål sker på Torget. Det finns två klasser 44 respektive 22 kilometer. Loppet körd på standard gummihjul klass 2.

Som favoriter i herrklassen måste Daniel Rickardsson och Fredrik Byström räknas.

Daniel ligger just nu i hårdträning inför kommande vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea, som är säsongens stora mål.

Daniel som har två OS guld, båda för Sverige i stafetten vid OS i Vancouver 2010 samt vid OS i Sotji 2014. Daniel har ju flera fina meriter med bland annat seger i Holmenkollens femmil och ett individuellt OS brons i Sotji 2014 på 15 kilometer klassiskt. Ett lopp med bragdstämpel efter den svåra knäskadan som han råkade utför under sommaren inför OS i Sotji.

Fredrik gjorde en stark säsong i Ski Classics i vintras och tränar nu tufft inför ännu en säsong i proffslaget Lager 157 Ski team.

”Bysse” ser fram emot loppet på söndag och hoppas att även fler rullskidåkare kommer till tävlingen år.

– Det ska bli riktigt roligt att få åka ett nytt lopp! Jag hoppas på fint väder och mycket folk. Jag ska göra allt jag kan för att vinna, säger Fredrik.

Läs mer om Engelbrektsrullen här.

 

Siste nyheter