Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Maria Rydqvist. FOTO: CCC1000

Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Maria Rydqvist. FOTO: CCC1000

Maria Rydqvist blir huvudtränare för CCC1000 Tjej

Längdskidsnätverket CCC1000 går in i sin sjunde säsong sedan starten 2011. Konceptet för högpresterande skidfantaster inom näringslivet som från början främst var lokaliserad i Stockholm, har varit så lyckat att det nu finns över hela landet.
Maria Rydqvist som fram tills förra säsongen ingått i svenska landslaget, blir nu ny huvudtränare för CCC1000 Tjej. 

– Det känns oroligt kul och inspirerande att få ta mig an den här uppgiften, säger Maria och fortsätter;

– CCC1000 har en stark position i skidsverige och jag kommer nu komplettera Erik Wickström som chefstränare för CCC1000 Tjej. Jag tror att jag har mycket att dela med mig i träningsväg som blir mer specialinriktat för kvinnor. Exempelvis kan det skilja en hel del mellan damer och herrar i hur stor andel av motionsloppen som genomförs i ren stakning och hur man utifrån sin nuvarande överkroppsstyrka ska lägga upp träningen för att utveckla styrka och teknik.

Erik Wickström är såklart nöjd över att få en så kompetent kollega.

– Nu blir förutsättningarna ännu bättre för alla tjejer i CCC1000, säger Erik. Maria kommer se till att damerna får en ännu mer spetsinriktad träning som dessutom bäst möter deras egna behov och utvecklingsmöjligheter.

– Det ska bli roligt att se Maria träna tjejerna, säger Fredrik Erixon, grundare av CCC1000. Idrott och näringsliv har mycket att tillföra varandra, där tjejerna som är med även har mycket att överföra till idrotten i form av ledarskap, drivkraft och självförtroende i ledande befattningar, vilket CCC1000-tjejer har.

Vad är CCC1000?
CCC1000 är ingen skidklubb utan en gemenskap där fokus ligger på att du ska bli en bättre skidåkare och få en bra placering i Vasaloppet. I tillägg till regelbundna veckoträningar genomförs läger i Stockholm, Sunne/Torsby och Storhogna. Gruppen åker också på gemensamma tävlingsresor. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2011/2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Fokus ligger på att utveckla uthållighet, stakstyrka samt teknik.
Längdskidåkning i CCC1000 utmanar inte bara din fysiska förmåga utan pressar även din mentala förmåga till nya nivåer, samtidigt som träningen blir ”lättare” och roligare då du gör det i en grupp med positiva medlemmar och engagerade tränare.

Namnet CCC 1000 står för Cross Country Clinic 1000 och syftar på att deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. För tjejer är det topp 250 som är målet. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...