Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug är klar för Alliansloppet och blir förstås en publikmagnet. FOTO: Rolf Zetterberg.
Petter Northug är klar för Alliansloppet och blir förstås en publikmagnet. FOTO: Rolf Zetterberg.

Petter Northug klar för Alliansloppet

Alliansloppet har lockat en riktig publikmagnet till start på det 48 kilometer långa rullskidloppet den 26 augusti.
Petter Northug gör sin första start i loppet och får kämpa mot hela världseliten på långlopp - och inte minst Calle Halfvarsson som siktar på seger i loppet.
– Det är fantastiskt roligt att Petter kommer. Matchen mellan Petter och Calle känns som det bästa man kan få, säger Alliansloppets Magnus Larsson.

Det är mycket snack vid sidan av tävlingarna mellan Calle och Petter men nu får de flera möjligheter att mäta sig på rullskidor den närmaste tiden. Som vi skrev i går så möts duon redan under Toppidrottsveka i Norge kommande veckoslut.

Kraftmätningen över 48 kilometer på Alliansloppet i Trollhättan en vecka senare blir förstås en prestigekamp. Men Calle är inte säker på att Northug då blir den svåraste nöten att knäcka.

– Ärligt talat tror jag inte Petter blir den svåraste norrmannen att besegra på den där distansen, säger Calle Halfvarsson till SportExpressen.

SportExpressen frågar Calle om vad som är viktigast. Vinna loppet eller vara före Northug.

– Det roligaste är ju att vinna loppet. För då är jag ju bevisligen före Petter, säger Halfvarsson.

Calle sa häromveckan i en intervju med SportExpressen att han har bättre kapacitet än Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby. Nu blir det upp till bevis.

– Ja, jag måste ju visa att det inte var några tomma ord från min sida, säger Calle.

Halfvarsson har åkt Alliansloppet en gång tidigare. Han slutade trea 2014. Då i en klungspurt tätt bakom Johan Kjölstad och Markus Ottosson.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...