Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug är klar för Alliansloppet och blir förstås en publikmagnet. FOTO: Rolf Zetterberg.

Petter Northug är klar för Alliansloppet och blir förstås en publikmagnet. FOTO: Rolf Zetterberg.

Petter Northug klar för Alliansloppet

Alliansloppet har lockat en riktig publikmagnet till start på det 48 kilometer långa rullskidloppet den 26 augusti.
Petter Northug gör sin första start i loppet och får kämpa mot hela världseliten på långlopp - och inte minst Calle Halfvarsson som siktar på seger i loppet.
– Det är fantastiskt roligt att Petter kommer. Matchen mellan Petter och Calle känns som det bästa man kan få, säger Alliansloppets Magnus Larsson.

Det är mycket snack vid sidan av tävlingarna mellan Calle och Petter men nu får de flera möjligheter att mäta sig på rullskidor den närmaste tiden. Som vi skrev i går så möts duon redan under Toppidrottsveka i Norge kommande veckoslut.

Kraftmätningen över 48 kilometer på Alliansloppet i Trollhättan en vecka senare blir förstås en prestigekamp. Men Calle är inte säker på att Northug då blir den svåraste nöten att knäcka.

– Ärligt talat tror jag inte Petter blir den svåraste norrmannen att besegra på den där distansen, säger Calle Halfvarsson till SportExpressen.

SportExpressen frågar Calle om vad som är viktigast. Vinna loppet eller vara före Northug.

– Det roligaste är ju att vinna loppet. För då är jag ju bevisligen före Petter, säger Halfvarsson.

Calle sa häromveckan i en intervju med SportExpressen att han har bättre kapacitet än Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby. Nu blir det upp till bevis.

– Ja, jag måste ju visa att det inte var några tomma ord från min sida, säger Calle.

Halfvarsson har åkt Alliansloppet en gång tidigare. Han slutade trea 2014. Då i en klungspurt tätt bakom Johan Kjölstad och Markus Ottosson.

 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...