Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Två pass i Torsby skidtunnel finns på programmet under träningshelgen med Torsby idrottsgymnasium. FOTO: Leif Skogsberg.
Två pass i Torsby skidtunnel finns på programmet under träningshelgen med Torsby idrottsgymnasium. FOTO: Leif Skogsberg.

Träningsdagar i Torsby för födda 2002

12 och 13 oktober har Torsby idrottsgymnasium längd träningsdagar för ungdomar som har tänkt söka skidgymnasium.

Under två dagar kommer det vara full fart vid skidtunneln och övrig träningsmiljö som ligger i nära anslutning till gymnasieskolan. Skidåkning och skidgång är delar av programmet.

– Dessutom blir det information och rundvandring på skolan. Vi erbjuder träningsdagar där alla ungdomar som är födda 2002 får möjligheten att uppleva Torsby och det vi erbjuder i tränings- och studieväg, säger Emil Svensson, en av tränarna på Torsby idrottsgymnasium, längd.

Stjerneskolan och Torsby idrottsgymnasium har mångårig erfarenhet av att kombinera studier med elitidrott. Sedan starten 1973 har nuvarande och tidigare elever erövrat runt 130 medaljer vid JVM, VM och OS.

Mer information om träningshelgen finns på stjerneskolan.se

Kontaktperson Linda Bengtsson
linda.bengtsson@edu.torsby.se
070-235 02 20.

 

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...