Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Evelina Bångman åker i vinter Ski Classics för finska Team Mäenpää. FOTO: Team Mäenpää.

Evelina Bångman åker i vinter Ski Classics för finska Team Mäenpää. FOTO: Team Mäenpää.

Team Mäenpää värvar Evelina Bångman

Team Mäenpää stärker sitt lag inför årets Visma Ski Classics och rekryterar Evelina Bångman till laget.
Evelina Bångman som i fjol tog rosa västen när hon vann Visma Ski Classics ungdomsklass går nu över till det finska teamet med målet att vinna västen för andra året i rad.

– Sommarträningen har gått bra i år så jag ser framemot den här säsongen tillsammans med Team Mäenpää. Det ska bli kul att få ta del av deras långloppsatsning. Mäenpää är ett team med flera bra åkare så det ska bli roligt att representera ett större lag i vinter, säger Evelina Bångman.

Som huvudsponsor bakom Team Mäenpää står bland annat det finska byggbolaget med samma namn Mäenpää Rakennus Oy – Byggnads AB.

I laget som består av sju åkare ingår bland annat meriterade åkare som Ari Luusua.

Teamet kör Visma Ski Classic för andra säsongen.

– Evelina är en lovande långloppstjej som vi ser framemot att samarbeta med, säger Kim Mäenpää.
Säsongen startar för teamet med en prolog i Pontresina 26 november. Därefter är det ytterligare tio lopp i Ski Classics med avslutning i Levi 14 april.

I fjol åkte Evelina för det renodlade tjejlaget Team SkiProAm som nu lämnar sin elitsatsning.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...