Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen på väg mot en överlägsen seger vid den norska säsongspremiären i Beitostölen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Marit Björgen på väg mot en överlägsen seger vid den norska säsongspremiären i Beitostölen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Björgen och Sundby snabbast i Norge

Det blev väntade segrare vid den norska säsongspremiären i Beitostölen.
Marit Björgen vann damklassen med en halvminuts marginal till Heidi Weng. Martin Johnsrud Sundby tog hem herrklassen med en marginal på 18 sekunder till Johannes Hösflot Kläbo.

Damerna åkte 10 kilometer i klassisk stil och det blev stora marginaler i resultatlistan. Ingvild Flugstad Östberg blev trea och hade 41 sekunder upp till Björgen.

En stark insats gjorde långloppsåkare Astrid Öyre Slind som åkte in som sexa. Långloppsåkare var det också som tolva och 14:e genom Kari Vikhagen Gjeitnes och schweiziskan Seraina Boner.

Herrarna åkte 15 kilometer och även här var det stora marginaler i toppen. Tredjeplaceradde Hans Christer Holund hade 37 sekunder fram till Sundby. Sekunden bakom åkte Didrik Tönseth in som fyra.

Även här var det några långloppsåkare som höll sig väl framme: Simen Östensen blev nia och Tord Asle Gjerdalen 14:e.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...