Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En överlycklig Simen Hegstad Krüger efter sin första seger i världscupen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

En överlycklig Simen Hegstad Krüger efter sin första seger i världscupen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Krüger till topp - svenskarna långt efter

Norrmannen Simen Hegstad Krüger tog sin första seger i världscupen när han triumferade tio sekunder före fransmannen Maurice Manificat i Toblach
– Det är fantastiskt stort att vinna, över alla förväntningar på förhand. Jag har haft två fjärdeplatser i rad nu, och var väldigt sugen på pallen i dag, kommenterade 24-åringen för SVT.

Drygt halvvägs in i loppet hade britten Andrew Musgrave en dryg sekunds ledning före Krüger. På slutet blev han dock passerad av både Krüger och fransmannen Manificat.

Säsongens suverän så här lång, Johannes Hösflot Kläbo, fick nöja sig med tionde plats idag.

Daniel Rickardsson åkte snabbast av svenskarna och slutade på 19:e plats. Daniel var 57 sekunder bakom Krüger.

– Jag blev lite trött på slutet, och kunde inte riktigt återhämta mig i backarna. Det krävs en upphämtning i morgon, menade Daniel när han intervjuades av SVT.

Vi får titta en bra bit ner i listan för att hitta andra svensk, Marcus Hellner. Marcus åkte in som 33:a och var en minut och 20 sekunder efter vinnaren.
Viktor Thorn, Gustav Eriksson och Anton Lindblad radade upp sig som 43:a, 44:a och 45:a.

Komplett resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...