Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Storm satte stopp för Tour de Ski i Oberstdorf

Damernas sprintkval under Tour de Ski i Oberstdorf, Tyskland genomfördes i storm, regn och åska.
Efter damernas kval beslutade juryn att ställa in herrkvalet och hela dagens tävlingar.

Under damernas prolog så var det starka vindar, regn och åska. Bland annat så blåste en jättestor reklamballong rakt över spåren bort. Reklamvepor slets loss och for in över spåren för damåkarna.

Juryn beslutade först att man skulle flytta herrbanan till dambanan på grund av rådande förhållanden. Det blev dock aldrig aktuellt när stormen tilltog än mer och man beslutade och ställa in hela tävlingsdagen.

– Det var helt makalöst. I första backen jag kom i kom en vindby så jag stod helt still. Det känns inte så kul att det är sådana här förhållanden på en tour när det är så avgörande, kommenterade Anna Haag till SVT Sport.

Haag var den som åkte långsammast av de svenska tjejerna med 39:e tid. Det spelar dock mindre roll nu när hela dagens tävlingar stryks.
Snabbast var Maiken Caspersen Falla. Övriga svenskor åkte fint men får nu ingen glädje av det idag. Evelina Settlin hade femte tid, Maria Nordström tionde, Jennie Öberg 13:e, Linn Sömskar 14:e och Emma Wikén 28:e.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...