Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lager 157 Ski Team är redo för fortsättningen av Visma Ski Classics som ledare av lagtävlingen. Britta Johansson Norgren har också ledarvästen, bergsvästen och sprintvästen. FOTO: Magnus Östh.
Lager 157 Ski Team är redo för fortsättningen av Visma Ski Classics som ledare av lagtävlingen. Britta Johansson Norgren har också ledarvästen, bergsvästen och sprintvästen. FOTO: Magnus Östh.

Lager 157 Ski Team är redo för Ski Classics igen

I helgen startar långloppscupen Ski Classics upp igen efter ett längre uppehåll.
Till Seefeld och tävlingen Kaiser Maximiliam Lauf kommer Lager 157 Ski Team som ledare i lagtävlingen och med fyra ledarvästar i behåll.

Under jul- och nyårshelgerna har laget synts tävla i nationella tävlingar i Sverige, som uppladdning för de närmaste fyra veckornas tävlingar nere i Europa.

– Åkarna har kunnat förbereda sig väl under de senaste veckorna och har åkt ett par tävlingar med gott resultat. Vi kommer med gott självförtroende och en stolthet in i detta block med tävlingar, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Kaiser Maximiliam Lauf är den första tävlingen i en fyra veckor lång Europaturné som sedan följs av  La Diagonela, Marcialonga och Toblach-Cortina i tur och ordning.

Planen för Lager 157 Ski Team inför den första helgen är att göra allt som står i deras makt för att försvara ledningen i lagtävlingen och försöka behålla så många västar som möjligt.

– Vi kommer med starkt lag till alla tävlingarna och i helgen är det Britta Johansson Norgren, Anton Karlsson, Jimmie Johnsson, Oscar Persson och Marcus Johansson som kommer starta. Vi har förhoppning inför helgen om att kunna komma härifrån med fina resultat, fortsätter Järnberg.

Inför omstarten av Ski Classics har Lager 157 Ski Team, förutom ledningen i lagtävlingen, även ledarvästen, bergsvästen och sprintvästen på damsidan genom Britta Johansson Norgren och på herrsidan sprintvästen genom Anton Karlsson.

Utöver åkarna som finns på startlinjen finns även Fredrik Byström och Markus Ottosson i teamet,men är denna helg hemma och förbereder sig för senare lopp i vinter.

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...