Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blev en ny fin tredjeplats i världscupen för Sverige genom Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg. FOTO. Felix Roittner/Gepa Pictures.
Det blev en ny fin tredjeplats i världscupen för Sverige genom Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg. FOTO. Felix Roittner/Gepa Pictures.

Ny tredjeplats för skidskyttedamerna

Det rullar på bra nu för de svenska skidskyttedamerna. Idag upprepade man tredjeplatsen från stafetten i Oberhof när det var dags för ny stafett i Ruhpolding.
– Ingen kan säga att det här var tur. Det var perfekta förhållanden och de bästa var med. Ett fantastiskt resultat, kommenterade förbundskaptenen Wolfgang Pichler för TV4.

Linn Persson och Mona Brorsson inledde och växlande som nia och sjua. Anna Magnusson tog upp Sverige till andra plats på tredje sträckan. Då var man 17 sekunder från tät.

Hanna Öberg avslutade med en bra insats på sista sträcka. Hon tappade på Tyskland och Italien n bom i  både liggande stående. Öberg hade dock inga problem med att klara tredjeplatsen.

Det var förstås en extra kul framgång för Hanna som missade förra veckan veckans stafett då hon var förkyld,

– Jag var lite avis på tjejerna förra veckan men det är ju himla kul att vi kan göra det nu igen, sa hon till TV4.

Tyskland vann stafetten tätt före Italien.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...