Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Förutsättningarna är perfekta för Sundsvall Skiweekend 2-4 februari. FOTO: Sundsvall Skiweekend.
Förutsättningarna är perfekta för Sundsvall Skiweekend 2-4 februari. FOTO: Sundsvall Skiweekend.

Fina förutsättningar för skidpropaganda vid Sundsvall Skiweekend

Sundsvall Skiweekend genomförs för andra gången helgen 2-4 februari. Upplägget är som förra året tre motionslopp med flera distanser; klassiskt med pannlampa på fredag kväll, fristil på lördag och det seedningsgrundande långloppet Södraberget Runt på söndag.

– Det är länge sedan vi hade en sådan här skidvinter i Sundsvall, säger Niclas Krook i tävlingsledningen.

– Snöläget är i det närmaste perfekt med 100-140 cm snödjup i terrängen, och samtliga spår som vi planerar att använda prepareras kontinuerligt sedan minst en månad tillbaka. Spåren på Södra Berget har dessutom fått några mindre justeringar och delvis bytt riktningar under den gångna sommaren. Detta har gjort att de redan tidigare omväxlande banorna har blivit ytterligare lite trevligare, fortsätter Niclas.

Banorna går på och runt Sundsvalls skidberg Södra Berget med start och mål för samtliga lopp på friluftscentrum Ängen uppe på berget. Fredagskvällens nattlopp är 10 kilometer, och här krävs det pannlampa eftersom större delen av banan går utanför elljusspåren.

På lördagen är det också ett lite ovanligare lopp eftersom det inte arrangeras så många motionslopp i fristil. Södra Berget Skate har distanserna 5, 10 och 15 kilometer.

Helgens huvudnummer är Södra Berget Runt på söndagen med distanserna 10, 20 och 40 kilometer.

De två längsta distanserna är officiella seedningslopp till Tjejvasan respektive Vasaloppet. Södra Berget Runt ingår dessutom i Sundsvalls Klassikern. Det är givetvis mängdrabatt på startavgiften för de som deltar i alla tre loppen. Arrangörer är Stockviks SF och Sundsvalls OK.

Vill man ge sig själv de bästa förutsättningarna till lyckade resultat och en skidhelg med guldkant finns möjligheten till ett mycket strategiskt boende på Hotell Södra Berget – där det erbjuds ski-in/ski-out till tävlingsområdet samt fördelaktiga logipaket. Vallaservice kommer att finnas tillgänglig via arrangörerna alla tre dagarna.

http://skiweekend.se/promofilm/

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...