Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gsieser Tal Lauf i italienska Sydtyrolen har i år perfekta förhållanden inför tävlingshelgen 17-18 februari. FOTO: Gsieser Tal Lauf.
Gsieser Tal Lauf i italienska Sydtyrolen har i år perfekta förhållanden inför tävlingshelgen 17-18 februari. FOTO: Gsieser Tal Lauf.

Toppförhållanden inför Gsieser Tal Lauf

Långloppet Gsieser Tal Lauf i italienska Sydtyrolen rapporterar om toppförhållanden inför sin tävlingshelg 17-18 februari.
– I år är det en riktigt exceptionell vinter. Förhållandena längs hela banans 42 kilometer kunde inte vara bättre, berättar Frans Steinmair från arrangören.

– Vi har sänkt anmälningsavgiften fram till 31 januari. Så passa på att anmäla, uppmanar Steinmair  som berättar att deltagare från 26 länder hittills anmält sig.

Gsieser Tal Lauf är den del av Euroloppet och har man ett Euroloppet-pass så bjuds man på gratis mat vid de sedvanliga pastapartyn som arrangeras fredag och lördag 16-17 februari.

– Pastafestivalen med levande musik är mycket populär, berättar Steinmair.

Varje år åker ett antal svenskar det fina loppet även om det ännu inte är ett så känt lopp här i Sverige. Förra vintern blev till exempel Robert Eriksson, Björkfors GoIF, trea i loppet.

Något som är mycket populärt är också Mini-Gsieser som arrangeras för ungdomar från 8 till 16 år på lördagen de 17:e. Under de senaste 24 åren har 4 900 ungdomar deltagit i det här evenemanget. Du kan registrera dig här.

Steinmair kan också berättar lite kuriosa:

– Om du skulle ställa upp all äppelstrudel som konsumeras med Gsiesers fem-stjärniga meny, skulle det bli 250 meter långt!

Gsieser Tal Lauf är ett i Sverige mindre känt långlopp som är väl värt ett besök. FOTO: Gsieser Tal Lauf.
Gsieser Tal Lauf är ett i Sverige mindre känt långlopp som är väl värt ett besök. FOTO: Gsieser Tal Lauf.

 

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...