Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Herrpallen på för-VM:s sprint, Lucas Chavanat Johannes Hösflot Kläbo och Calle Halfvarsson. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.
Herrpallen på för-VM:s sprint, Lucas Chavanat Johannes Hösflot Kläbo och Calle Halfvarsson. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Kläbo snabbast igen - Halfvarsson trea

Herrarnas sprintfinal vid för-VM i Seefeld blev ett taktiklopp. När det small till på slutet var dock Johannes Hösflot Kläbo som väntat snabbast och vann före Lucas Chavanat och Calle Halfvarsson.

Finalfältet åkte lugnt uppför hela den långa tuffa backen på herrbanan. Väl på toppen ville ingen gå först innan Halfvarsson tog kommandot utför.

Calle blev sen passerad av Kläbo och Chanavat men kunde hålla världsmästaren Pellegrino bakom sig med ett bra upplopp.

Ytterligare ett bra kvitto för Calle i uppladdningen in mot OS. Calle var sjua i prologen, var sedan tvåa bakom Kläbo i kvarten och gick vidare på tid från semin där samma herrar som i finalen var före honom.

För Karl-Johan Westberg, Karl-Johan Dyvik och Oskar Svensson tog det stopp i kvartsfinalen. Där var Dyvik en frisk fläkt i ledning halvvägs även om hans fart och krafter inte sen räckte till.

För Teodor Peterson tog det stopp i prologen med 31:a plats. Inte det OS-genrep han hade hoppats på. Emil Johansson var 47:a i prologen.

Komplett resultat finns här.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...