Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.
Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Cologna visade OS-form - Westberg 36:a som bäste svensk

Dario Cologna visade OS-form när han åkte ifrån övriga fältet under masstarten på för-VM i Seefeld. Cologna vann före Alex Harvey och Martin Johnsrud Sundby.
Ingen av de svenska herrarna tog världscuppoäng. Karl-Johan Westberg blev bästa svensk på 36:e plats.

Det var som väntat en stor klunga som hängde ihop på det 15 kilometer långa masstartsloppet i fri stil. När det var dags för avgörande så var Dario Cologna klart starkast när han gick ifrån övriga i det sista tuffa motlutet innan upploppet. Ett rejält styrkebesked inför OS av schweizaren.

Styrkebesked var inget de svenska herrarna bjöd på. Bäste svensk blev Karl-Johan Westberg på 36:e plats. Anton Lindblad slutade 38:a plats, Viktor Thorn, 43:a, Axel Ekström 60:e och Jonas Eriksson 74:a.

Av dessa är det Thorn som är OS-åkare. Inget toppenbesked av Ulricehamns IF-åkaren idag. Förhoppningvis finns det form att slipa på under kommande uppladdning i Japan.

Komplett resultat finns här.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...