Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Cologna visade OS-form - Westberg 36:a som bäste svensk

Dario Cologna visade OS-form när han åkte ifrån övriga fältet under masstarten på för-VM i Seefeld. Cologna vann före Alex Harvey och Martin Johnsrud Sundby.
Ingen av de svenska herrarna tog världscuppoäng. Karl-Johan Westberg blev bästa svensk på 36:e plats.

Det var som väntat en stor klunga som hängde ihop på det 15 kilometer långa masstartsloppet i fri stil. När det var dags för avgörande så var Dario Cologna klart starkast när han gick ifrån övriga i det sista tuffa motlutet innan upploppet. Ett rejält styrkebesked inför OS av schweizaren.

Styrkebesked var inget de svenska herrarna bjöd på. Bäste svensk blev Karl-Johan Westberg på 36:e plats. Anton Lindblad slutade 38:a plats, Viktor Thorn, 43:a, Axel Ekström 60:e och Jonas Eriksson 74:a.

Av dessa är det Thorn som är OS-åkare. Inget toppenbesked av Ulricehamns IF-åkaren idag. Förhoppningvis finns det form att slipa på under kommande uppladdning i Japan.

Komplett resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.