Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skidstadion i Högbo förra helgen då organisationen tränade genom att genomföra ungdomstävlingen Högboskidan och Barnens Vasalopp. FOTO: Bessemerloppet.
Skidstadion i Högbo förra helgen då organisationen tränade genom att genomföra ungdomstävlingen Högboskidan och Barnens Vasalopp. FOTO: Bessemerloppet.

Strålande förhållanden inför Bessemerloppet i Högbo

Det kalla vintervädret och de snöoväder som dragit fram har gjort att förhållandena i Högbo är bättre än på flera år inför Bessemerloppet 18 februari.
– Alla långa spår håller toppklass just nu. Det känns jättebra att kunna vara tillbaka på ordinarie bansträckning i år efter några år med varianter som förra kulminerade med att vi körde på 100 procent konstsnö, säger tävlingsledaren Lars-Erik Enquist.

I övrigt jobbar organisationen på med att som vanligt leverera Bessemerloppet med god kvalitet.

Nytt för året är att det kommer att göras en livesändning från loppet.

– Vi är intresserade av att utvecklas som lopp och vi vet att många är intresserade av att titta på loppet alternativt titta på sekvenser i efterhand. Detta blir lite att av ett test för att se hur detta kan utvecklas framöver, berättar Lars-Erik Enquist.

Besemerloppet går nästa helg, söndag 18 februari två veckor före Vasaloppet – som alltid.

Läs mer om Bessemerloppet här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...