Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg imponerade med sjundeplats i OS-debuten

Hanna Öberg var nära en medalj men efter en bom i sista skyttet slutade hon sjua på skidskyttarnas inledande OS-lopp i sprint.
– Jag är så himla glad och det var kul att få gå ut tidigt och göra ett så bra lopp, sa Hanna till Kanal 5 efter sin OS-debut.

Det var luriga förhållanden under tävlingen med byiga vindar som gjorde skyttet svårt. Endast tre åkare sköt fullt. Däribland tyskan Laura Dahlmeier som vann 24,2 sekunder före norskan Olsbu.

Hanna Öberg gick just tidigt i fällt med startnummer 2. Öberg åkte snabbt och sköt bra. I sista skyttet blev det dock en bom. Där försvann också en medalj. Innan sista skyttet var hon 16 sekunder snabbare än Olsbu som blev tvåa. Innan det skyttet var Hanna också bra 14 sekunder efter vinnaren Dahlmeier.

Hanna har nu ett fint utgångsläge inför måndagens jaktstart över 10 kilometer.

Mona Brorsson blev 27:a, Elisabeth Högberg 35:a och Linn Persson 37:a.

Komplett resultat finns här.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...