Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson femma

Johannes Hösflot Kläbo gjorde som Stina Nilsson, stod pall för favorittrycket och vann OS-guld i sprint.
I finalen var den unge norrmannen överlägsen och vann klart före italienaren Pellegrino på silverplats och ryssen Boltjunov som tog brons.
Oskar Svensson tog sig till final och slutade femma i sin OS-debut.

Kläbo ryckte ifrån övriga fältet i sista motbacken och in på upploppet var saken helt klar och han kunde åka avstannande över mållinjen.

Där bakom fick målfoto skilja Pellegrino från Boltjunov till silverplatsen.

Oskar Svensson gjorde en stark OS-sprint där han var sjua i prologen och sedan snyggt vann kvarten klart före Emil Iversen. Han grejade sen finalplatsen med att bli tvåa i andra semifinalen bakom Ristomatti Hakola. Finländaren hade sedan Oskar bakom sig i finalen.

– Känslan har varit grym hela dagen. Tyvärr räckte det inte hela vägen men jag är ändå nöjd, sa Oskar till Kanal 5 efter finalloppet.

Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Teodor Peterson blev femma i den första semifinalen där de fyra före honom gick till final och där slutade på de fyra första platserna. I kvarten var Teodor tvåa bakom Kläbo och så långt såg det riktigt bra ut. Men i semin fanns inte riktigt krafterna för att klara final.

Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åkte ut i kvarten. Calle var trea i sin kvart bakom Pellegrino och slutlige fyran Pål Golberg. Calle hamnade i dålig position innan upploppet men såg inte heller ut att ha krafterna som behövdes för avancemang. Viktor hade oturen att ramla direkt i starten och hade sedan ingen chans att reparera för det fallet. Hans åttonde tid i prologen lovade annars gott.

– Jag hade nog kunnat klara en semifinal. Skönt ändå att veta att jag prickat vinterns bästa form till idag, sa dalslänningen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...