Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson åkte in som fin fyra på OS distanslopp. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Sebastian Samuelsson åkte in som fin fyra på OS distanslopp. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Samuelsson fyra och Lindström åtta på distansloppet

Sebastian Samuelsson var bara 15 sekunder från brons på skidskyttarnas distanslopp på OS. En bom i tredje skyttet gjorde att han missade guldet.
– Det är ett jättebra resultat men är man så nära vill man ha medalj, sa Sebastian till Kanal 5.
Fredrik Lindström blev åtta med en bom.

Norrmannen Johannes Thingnes Bö åkte snabbast av alla och vann trots två bommar. Silvret gick till slovaken Fak och bronset till österrikaren Landertinger.

Samuelsson var inte glad efter målgång över för det bommade skottet i det tredje liggande skyttet. Ett felfritt lopp hade gett honom guld. Sebastian var i mål 29 sekunder efter Thingnes Bö.

– Det är ett jättebra resultat men är man så nära vill man ha medalj. Det var svårt att ladda om efter framgången senast. Jag visste att jag gick för medalj på spurtvarvet och gjorde allt jag kunde, berättade Sebastian för Kanal 5.

Jesper Nelin, Hanna Öbergs pojkvän, såg ut att åka i glädjerus efter Öbergs guld. Han sköt felfritt på de tre första skjutstationerna. Sen blev det dessvärre tre bom för honom i sista skyttet. Utan bommarna hade Nelin gått ut med 36 sekunders ledning därifrån.

– Jag kände mig ganska säker i skyttet men jag vet inte vad som hände, jag pallade väl helt enkelt inte trycket. Jag inspirerades av Hanna och kände att det var min dag men det höll inte. Jag hoppas att det kommer att göra det någon annan dag, sa Jesper till Kanal 5.

Fredrik Lindström gick ut med nummer 1 och gjorde ett bra lopp. Det blev en bom i sista skyttet.

– Det var ganska skönt att få gå ut som nummer ett och göra mitt eget lopp. Jag är jättenöjd, sa Lindström till Kanal 5 efter åttondeplatsen.
Jesper Nelin (3 bom) slutade till 24:a och Martin Ponsiluoma (2 bom) 38:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...