Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blev en tung dag för Mora Brorsson efter två straffrundor på mixedstafettens första sträcka. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Det blev en tung dag för Mora Brorsson efter två straffrundor på mixedstafettens första sträcka. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Mixedstafetten gick inte Sveriges väg

Det fanns förhoppningar på det svenska laget i OS-skidskyttets mixedstafett. Men möjligheten till en topplacering försvann direkt på första sträckan.
Mona Brorsson bommade bort Sverige på första sträckans stående skytte. Efter tre reservskott så blev det ändå två straffrundor. Sverige blev till slut elfte lag.

– Jag kan verkligen inte förstå. Jag förstod inte ens hur jag kunde hamna i den situationen att jag hade tre reservskott kvar och tre tavlor att få ner. Att få straffrundor finns ju bara inte. Allt bara faller ihop. Det kändes som om jag träffade, jag är besviken, berättade en ledsen Brorsson för Kanal 5.

Det var vid andra stående skyttet som Mona fick åka två straffrundor. Efter åtta skott var ändå tvåa tavlor kvar.

Vid växlingen när Mona växlade över till Hanna Öberg så låg Sverige på 18:e plats och var 1.53 efter tägen. Hanna förde upp Sverige till 13:e  och då låg man 2.12 efter då ledande Tyskland.

– Jag fick satsa från start och göra det jag kunde. Vi vet att hon kan och det här är sådant som händer, kommenterade Öberg om Brorssons missar på förstasträckan.

Jesper Nelin höll sedan 13:e plats. Nelin behövde tre extraskott. Sverige låg då 2.27 efter ledande Tyskland. Fredrik Lindström tog Sverige i mål som elfte lag två minuter och 33 sekunder efter Frankrike som vann guldet. Norge tog silver och Italien brons.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...