Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
DM i Stockholm genomfördes i fina förhållanden på Täby Konstsnöspår i helgen. FOTO: Bengt Lord.
DM i Stockholm genomfördes i fina förhållanden på Täby Konstsnöspår i helgen. FOTO: Bengt Lord.

Konstsnöspår och bredd bakom skidframgångar i Stockholm.

I helgen arrangerades DM Stockholm på Täby Konstsnöspår.
Täby IS stod värd för arrangemanget och klubbens bredd och tillgång till konstsnöspåret ger resultat i antal deltagare och Stockholms DM är ett av de största av sitt slag i Sverige.
– Ett fantastiskt arrangemang och så härligt att se så många unga skidåkare, säger Kristina Strandberg, tränare för Täby IS damgrupp och nybliven guldmedaljör i klassen D40+.

– Det krävdes flytt till Stockholm för att få till ett DM-guld, skrattar Kristina.

D 40-pallen: Jessica Moverare, Kristina Strandberg och Jenny Josefsson. FOTO: Ulrika Sterner.
D 40-pallen: Jessica Moverare, Kristina Strandberg och Jenny Josefsson. FOTO: Ulrika Sterner.
 
Stockholm har många unga lovande skidåkare. I klassen H13-14 kom tre klubbar på pallen.

Guld till Wilhelm Sterner, Täby IS Skidor, silver till Arvid Ekberg från Nacka Värmdö och brons till Ruben Tholander, Sundbybergs IK.

– Man sporrar varandra även om vi åker i olika klubbar. Ibland vinner Arvid, eller Ruben. Idag vann jag, säger Wilhelm Sterner.

– Vi åker alla till ICA i mars och tävlar tillsammans för Stockholmslaget det ska bli superkul, avslutar en glad Wilhelm.

H 13-14-pallen: Arvid Ekberg, Wilhelm Sterner och Ruben Tholander. FOTO: Ulrika Sterner.
H 13-14-pallen: Arvid Ekberg, Wilhelm Sterner och Ruben Tholander. FOTO: Ulrika Sterner.

220 individuella starter och 83 stafettlag gjorde upp om DM-medaljerna på Täby Konssnöspår

Sundbybergs IK tog guld i båda damklasserna genom Daniela Profir och Elenora Olsmats (D17-39) samt Annakarin Söderström och Karin Marell (D40+). Täby IS Skidors lovande junior Olivia Lavén (17 år) krigade till sig en bronsmedalj tillsammans med Malin Bjurhager, silvret gick till IKJ Haninge, Anna Lindmark och Anna Åberg klassen D17-39. I klassen D40+ gick silvermedaljen till Täby IS Skidor, Jenny Josefsson och Eva Börjebo Ahlvarsson, och gick till Stockholms RKs Anna Jorgenius och Sanna Andersson.

På herrsidan var Nacka Värmdös lag i H17-39 överlägsna med junioren Johan Ekberg i spetsen, Björn Lystedt och Magnus Karlsson. Silver till IKJ Haninge och brons till Sundbyberg .

I H50 skidade Täby IS Skidor hem guldet med ordförande Peter Rune på sista sträckan. Silver till Stockholms RK och Brons till IKJ Haninge.

Kompletta resultat finns här:
http://tabyisskidor.se/arrangemang/13-januari-2018-dm-individuellt/
http://tabyisskidor.se/arrangemang/14-januari-2018-dm-stafett/

Många fina bilder från arrangemanget finns här.

Kuriosa
Täby IS Skidor har under året som gått satsat på motionsträning för damer och för första gången (någonsin) på många år var damklasserna 17-39 och D40+ större, sett till antal lag, än i  motsvarande klasser för herrar när klubbarna gjorde upp om stafettmedaljerna. Kristina Strandberg, tillsammans med Mia Alm och Ulrika Sterner, driver motionsgruppen som har 45 aktiva damer som tränar tillsammans på spåret två gånger i veckan.

Täby IS Skidor på JSM
Tidigare i veckan skickade Täby IS Skidor sina två första juniorer, Olivia Lavén och Johannes Josefsson, till JSM i Hallby. Båda kämpade väl och Olivia stod för bästa resultat med en 12e plats i lördagens 5 km fristil. Men många ungdomar som kommer underifrån hoppas klubbens representanter att vi nästa år kan vara med i JSM-stafetterna.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...