Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Persson, Hanna Öberg, Mona Brorsson och Anna Magnusson jublar efter silver på OS-stafetten i skidskytte. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Linn Persson, Hanna Öberg, Mona Brorsson och Anna Magnusson jublar efter silver på OS-stafetten i skidskytte. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Suverän avslutning av Öberg förde Sverige till silver

Hanna Öberg fortsätter att imponera vid OS i Pyeongchang. Den 22-åriga Piteåtjejen förde upp Sverige till OS-silver i skidskyttestafetten.
– Vi är tacksamma att få vara med, sa Mona Brorsson till Kanal 5 efter Öbergs suveräna slutsträcka

Öberg gick ut 59 sekunder från täten på slutsträckan. I mål var hon 10,7 sekunder efter segrande Vitryssland.

Hanna låg sjua och var 25 sekunder från pallen inför det avslutande skyttet. Många bommande där men Hanna Öberg sköt fullt och gick ut som trea. Hon körde sen förbi fransyskan Anais Bescond, Frankrike och gick i mål 10,7 sekunder bakom guldlaget Vitryssland med Darja Domratjeva.

Hanna Öberg förde Sverige till ett överraskande silver. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Hanna Öberg förde Sverige till ett överraskande silver. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Ett osannolikt resultat av Sverige med tanke på hur tävlingen startade.

Linn Persson tvingades använda fyra extraskott på första sträckan och sa så här efter sitt lopp:

– Jag hade det riktigt tungt. Det är bara be om ursäkt till resten av laget och alla hemma i tv-sofforna också Mona Brorsson fick sen använda sex extraskott på andra sträckan. Sverige hade bommat mest av alla lag halvvägs in i tävlingen

Men sen började det hända saker. Anna Magnusson plockade in en halvminut och växlade över till Hanna Öberg med 59 sekunder till täten.

Och sistasträckan var suverän av Öberg. Fullt skytte och full fart förde Sverige till den första svenska OS-medaljen på damsidan i stafett.

– Jag har vunnit mycket men det här var min bästa medalj, kommenterade tränaren Wolfgang Pichler till Kanal 5.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...