Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nattvasan kommer att genomföras på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora har Vasaloppsorganisationen beslutat på fredagsförmiddagen. FOTO: Vasaloppet.
Nattvasan kommer att genomföras på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora har Vasaloppsorganisationen beslutat på fredagsförmiddagen. FOTO: Vasaloppet.

Nattvasan genomförs på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora!

Vasaloppet har under förmiddagen beslutat att genomföra Nattvasan på ordinarie sträckning mellan Sälen och Mora. Starten sker 20.00 i kväll i Berga by.

Så här skriver Vasaloppet på sin hemsida:
Väderprognosen inför natten är nu stabil och säger 15-20 minusgrader i snitt längs hela sträckan Sälen- Mora under natten till lördag. Under förmiddagen har Vasaloppet tagit beslutet att hela Nattvasan, med förstärkta säkerhetsåtgärder, kommer att genomföras. Men det blir kallt så se till att förbereda dig väl.

Här ger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund en del tips till Nattvasans deltagare:

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...