Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maiken Caspersen Falla vann i Drammen och omges av tvåan Stina Nilsson och trean Jessica Diggins. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Maiken Caspersen Falla vann i Drammen och omges av tvåan Stina Nilsson och trean Jessica Diggins. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Stark Falla före Nilsson i Drammen

Maiken Caspersen Falla säkrade i princip totalsegern i sprintvärldscupen när hon vann sprinten i Drammen före Stina Nilsson och Jessica Diggins.
I herrklassen vann Johannes Hösflot Kläbo. Oskar Svensson var bäste svenske herråkare som elva.

Falla har 48 poängs ledning och därmed är sprintcupen i princip i hamn för norskan.

Stina Nilsson var 17:e i kvalet vann sedan sin kvart och var tvåa bakom Falla i den första semifinalen. Stina avslutade alla heat starkt men mot en riktigt pigg Falla hade hon ingen chans den här dagen.

Hanna Falk var åtta i kvalet och tog andraplatsen bakom Stina i kvarten. I semin blev hon femma i mål men blev fyra då schweiziskan Fänhndrich blev diskad. Falk blev därmed sjua

Anna Dyvik var fin tvåa i prologen och tog sin en vidare på tid från kvarten. I semin blev hon sexa och slutade på elfte plats.

Johannes Hösflot Kläbo vann herrklassen före landsmannen Eirik Brandal. Duon passerade ryssen Bolshunov på upploppet.

Oskar Svensson var sexa i prologen och gick sen vidare på tid från kvarten. Han blev sedan sexa i första semifinalen och slutade elva.

Emil Jönsson, Calle Halfvarsson och Teodor Peterson gick alla vidare från prologen men fick sen lämna respass i kvartsfinalerna.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...