Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson missar världscupavslutningen i Falun på grund av förkylning. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Stina Nilsson missar världscupavslutningen i Falun på grund av förkylning. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Stina Nilsson missar världscupavslutningen

En förkylning stoppar Stina Nilsson från veckoslutets världscupavslutning i Falun.
"Stina Nilsson är förkyld och kommer inte till start i minitouren i Falun. Hon ersätts av Linn Sömskar i landslagstruppen" meddelas från landslaget.

Stina hade en teoretisk chans att vinna sprintvärldscupen. Hon är 48 poäng bakom Maiken Caspersen Falla. En seger för Stina skulle gett Stina 50 poäng men då skulle också Maiken behövt ha missat helt på fredagens sprint.

I och med Nilssons sjukdom är nu Falla klar segrare i sprintcupen och Stina slutar tvåa. Detta efter bland annat tre individuella segrar och två andraplatser.

Inför helgen ligger Charlotte Kalla bäst till av de svenska åkarna i den totala världscupen med en sjätte plats. På herrsidan är Daniel Rickardsson bäste svensk på 18:e plats. I topp finner vi Heidi Weng och Johannes Hösflot Kläbo.

Totalställning världscupen damer

Totalställning världscupen herrar

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...