Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En rolig tävlingshelg väntar för unga skidåkare väntar i helgen. Det handlar om tredagarstävlingen Västerdala Ski Tour.
En rolig tävlingshelg väntar för unga skidåkare väntar i helgen. Det handlar om tredagarstävlingen Västerdala Ski Tour.

Fina förhållanden inför Västerdala Ski Tour

I kväll startar fjärde upplagan av Västerdala Ski Tour.
Det är en tredagarstävling för ungdomar och juniorer på för längdåkning klassiska platser i Västerdalarna.

Samtidigt som världseliten gör upp i en minitour i Falun i helgen så har unga skidåkare en rolig tour att se fram emot i Västerdalarna. Det är Malungs IF, Lima IF och Sälens IF som står bakom arrangemanget. Det fina snöläget gör att det är mycket fina förhållanden inför tävlingarna.

Touren startar i kväll med en fristilssprint i Malung för att sedan fortsätta med en klassisk distans med intervallstart i Lima på lördagen. På söndagen avslutas touren med jaktstart uppför Vasaloppsbacken i fristil.

Startordning i sista dagens jaktstart kommer att baseras på de placeringar man fått i de två första deltävlingarna. Den som blir etta får 0 sekundpoäng, tvåan får 3 sekundpoäng, trean får 6 sekundpoäng och så vidare upp till och med placering 20. Alla med lägre placering än 20 får 60 sekundpoäng.

Läs mer om Västerdala Ski Tour här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...