www.langd.se

Stina Nilsson jublar på pallen efter sitt första SM-guld. Till vänster tvåan Jonna Sundling och till höger trean Maria Nordström. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Stina Nilsson jublar på pallen efter sitt första SM-guld. Till vänster tvåan Jonna Sundling och till höger trean Maria Nordström. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Stina Nilsson vann sitt första SM-guld

När Stina Nilsson idag vann SM-guld i sprint i Skellefteå så var det hennes första SM-guld. Stina vann finalen tätt före Jonna Sundling. Bronset tog Maria Nordström.
– Det känns fantastiskt skönt. OS-formen har jag lagt bakom mig men tänkte gräva fram den om fyra år igen, sa Stina till SVT Sport.

I finalen så åkte Stina hårt från start för att grilla konkurrenterna.

– Jag tänkte att om de ska vara med över krönet så ska de ha fått slita, berättade Stina.

I kvalet vann Stina snabbast, över tre sekunder före Hanna Falk. Stina vann sedan både kvart och semi.

Jonna Sundling visade åter vilken fin vårform hon har när hon tog silvermedaljen precis bakom Stina. Bra åkte också Maria Nordström som knep bronset med klar marginal bakåt.

Fyra blev junioren Johanna Hagström efter en stark insats dagen igenom. Hagström hade tredje tid i prologen.

Charlotte Kalla blev femma och Maja Dahlqvist som knäckte en stav i början av finalen slutade sexa.

För Hanna Falk slutade dagens tävlande i kvartsfinalen.

– Jag kände att något hände i ljumsken. Jag tror inget gick av men kanske är det en sträckning. Jag var sliten i kroppen från början och har lindat det hårt och får lägga benet i högläge, berättade Hanna för SVT. 

Resultatlista damer final torsdag

Stege sprint damer torsdag

Resultatlista damer prolog torsdag

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...