Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik ”Bysse” Byström på väg upp mot toppstugan vid 2016 års Grönklitt Hill Climb. FOTO: Grönklitt Hill Climb.
Fredrik ”Bysse” Byström på väg upp mot toppstugan vid 2016 års Grönklitt Hill Climb. FOTO: Grönklitt Hill Climb.

Dags för tredje upplagan av Grönklitt Hill Climb

På Påskdagen den 1 april är det dags för tredje upplagan av Grönklitt Hill Climb
– Vi räknar med att det blir fullt i tävlingen med 200 åkare på startlinjen, säger Marcus Laggar, längdansvarig i Orsa Grönklitt.

Det är en härlig blandning åkare till start i loppet som startar på skidstadion och med målgången på 561 meter över havet vid Toppstugan.

Flera toppåkare är föranmälda som till exempel Britta Johansson Norgren, Oscar Persson, Fredrik Byström och Gilberto Panisi. De blandas med flera unga lovande åkare, en del ”gamla” ess samt motionärer i alla åldrar.

– Stilen i loppet är valfri. Fram till sista klättringen kommer det finnas både klassiska spår och skejtutrymme, berättar Marcus Laggar.

Tävlingen har ett maxtak på 200 startande och det tror Laggar att man kommer att fylla. Det är redan en bit över 100 åkare föranmälda.

Läs mer om loppet här.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...