Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard är en av många vassa åkare till start i Pilgrimsloppet på söndag. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.
Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard är en av många vassa åkare till start i Pilgrimsloppet på söndag. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Vasst startfält på Pilgrimsloppet

Pilgrimsloppet på Påskdagen den 1 april har lockat ett riktigt starkt startfält. Eller vad sägs om åkare som till exempel Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard, Astrid Öyre Slind, Anton Karlsson och Oskar Kardin
– Det ser ut att kunna bli skidpropaganda med solsken, massor med snö, hårda spår och lätt medvind, säger Robert Stark från arrangören.

Tre mil klassisk skidåkning i vacker fjällterräng väntar för deltagarna i Pilgrimsloppet. Loppet, som är för både motionärer och elit, går på böljande spår från Sveriges högst belägna by Högvålen till Lofsdalen.

– Intresset är stort och det ser ut att bli cirka 300 deltagare, berättar Robert Stark.

Elitåkarna gör upp om en total prissumma om 36 000 kronor. Medans motionärerna kan vinna fina utlottningspriser. Bland annat en elcykel till ett värde av 39 995 kronor informerar Stark.

Det är möjligt att anmäla sig ända fram till start.

Mer information om Pilgrimsloppet finns här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...