Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson är en av många starka åkare till start i Volkswagen Tour i Gällivare. Tävlingarna börjar med city sprint i kväll.
Ebba Andersson är en av många starka åkare till start i Volkswagen Tour i Gällivare. Tävlingarna börjar med city sprint i kväll.

Vasst startfält i Volkswagen Tour!

Det är ett stjärnspäckat gäng som står på startlinjen när Volkswagen Tour drar igång med Gällivare City Sprint på torsdagen.

I damklassen utmanas fjolårssegrarinnan Anna Haag av svensk längdåknings nya stjärna Ebba Andersson som gjorde strålande resultat under OS och tagit klivet direkt in i världseliten redan under sin första säsong som senior.

– Med de fantastiska resultat som Ebba gjorde under OS så ska det bli mycket spännande att se Ebba köra touren och inte minst den avslutande monsterklättringen från Hellnerstadion till toppen av Dundret på söndag, en riktigt tuff utmaning även för den yppersta eliten, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

En annan rutinerad touråkare som säkerligen vill blanda sig i diskussionerna om totalsegern är Maria Nordström. Maria gör sin tredje tourstart och har två tredjeplatser sedan tidigare och vet precis vad som väntar när Fjällbranten ska besegras, en klättring på nästan 400 höjdmeter!

Marcus Hellner som har två toursegrar i bagaget utmanas i år av ett koppel landslagskollegor med Teodor Pettersson, Viktor Thorn och Karl-Johan Westerberg  i spetsen – det är upplagt för stentuffa fighter!

Volkswagen Tour består av tre etapper, Gällivare Citysprint, NSD Classic 50 km klassiskt och den avslutande jaktstarten, Dundret Hill Climb.

Startlista D 21

Startlista H 21

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...