Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
OS-mästaren Iivo Niskanen förstärker Team Mäenpää på Ski Classics-finalen Ylläs-Levi på lördag. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

OS-mästaren Iivo Niskanen förstärker Team Mäenpää på Ski Classics-finalen Ylläs-Levi på lördag. FOTO: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Niskanen och Hakola till Team Mäenpää

Team Mäenpää förstärker teamet med Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola till finalen av Visma Ski Classics, Ylläs-Levi, på lördag.
– Vad är bättre än att avsluta denna säsong med att åkare av världsklass ansluter sig till teamet, säger Kim Mäenpää.

– På herrsidan har vi nu ett starkt lag som absolut kommer att blanda sig i toppstriden. Förutom dessa två deltar också Ari Luusua som visat god form samt Niko Koskela, Christoffer Lindvall, Viktor Mäenpää och Hannes Mäenpää, fortsätter Kim Mäenpää.

– På damsidan har vi Evelina Bångman och Terhi Pollari på startlinjen.

Hans Mäenpää åker världsrekordförsöket 24 timmars skidåkning under torsdag-fredag och står därmed förstås över avslutningsloppet.

– Vi hade som mål inför den här säsongen att vara bland de tio bästa långloppsteamen i världen och det kommer vi att klara. Då har vi deltagit i endast åtta tävlingar av elva möjliga i cupen. Samtidigt ser vi ju också med glädje hur intresset har ökat inom långlopp i Finland under det senaste året, avslutar Kim Mäenpää.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...