Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
46-årige Anders Aukland satsar vidare ytterligare tre år i långloppscirkusen. FOTO: Team Santander.
46-årige Anders Aukland satsar vidare ytterligare tre år i långloppscirkusen. FOTO: Team Santander.

Tre år till i spåret för Anders Aukland

46 år gammal sätter Anders Aukland siktet på tre år till i långloppseliten. Aukland som har tre pallplatser i Ski Classics i vinter.
I samband med detta så byter Auklands team namn. Team Santander blir Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland och hans team har haft en fantastisk säsong. Han har själv tre pallplatser och laget har dominerat i Ski Classics med seger bland annat Vasaloppet och Birken.

När en efter en lägger av, då ger Anders full gas i tre år till!

– Jag får chansen att göra det jag älskar, åka fort på skidor och utveckla mig vidare. Jag triggas av folket runt mig och fascineras av det faktum att jag fortfarande håller en hög nivå. För mig är flexibilitet med familj och toppmotiverade lagkamrater och sponsorer avgörande för min fortsatta satsning, säger Anders.

Efter 3 stora år med Santander som sponsor blir det nu en fortsatt satsning med Team Ragde Eiendom.

– I Ragde Eiendom träffade vi människor som är bäst i klassen i sin bransch. De är hungriga, professionella och vill ha bra resultat. Dessutom är de intresserade av hälsa, motion och att hålla sig i form. Det inspirerar och motiverar mig och tillsammans blir vi det bästa laget de närmaste tre åren, säger lagkapten Anders Aukland.

Managerns Jörgen Aukland är mycket nöjd med det nya lagret och säger att målet är att ligga steget före i utvecklingen, pusha gränserna i träning och vinna den längsta skidloppen. Vid sidan av sin evigt unga bror Anders har han spjutspetsen Tord Asle Gjerdalen och årets vinnare av Vasaloppet och Birken, Andreas Nygaard fortsatt med på laget.

– En viktig drivkraft i laget är Magnar Dalen, som fortsätter som sportdirektör. Han jobbar tätt med åkarna under hela året och sätter ihop ett optimalt sportsligt upplägg. Vi är mycket glada över att ha Magnar med oss, säger Jörgen.

Siste nyheter

liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...