Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
46-årige Anders Aukland satsar vidare ytterligare tre år i långloppscirkusen. FOTO: Team Santander.
46-årige Anders Aukland satsar vidare ytterligare tre år i långloppscirkusen. FOTO: Team Santander.

Tre år till i spåret för Anders Aukland

46 år gammal sätter Anders Aukland siktet på tre år till i långloppseliten. Aukland som har tre pallplatser i Ski Classics i vinter.
I samband med detta så byter Auklands team namn. Team Santander blir Team Ragde Eiendom.

Anders Aukland och hans team har haft en fantastisk säsong. Han har själv tre pallplatser och laget har dominerat i Ski Classics med seger bland annat Vasaloppet och Birken.

När en efter en lägger av, då ger Anders full gas i tre år till!

– Jag får chansen att göra det jag älskar, åka fort på skidor och utveckla mig vidare. Jag triggas av folket runt mig och fascineras av det faktum att jag fortfarande håller en hög nivå. För mig är flexibilitet med familj och toppmotiverade lagkamrater och sponsorer avgörande för min fortsatta satsning, säger Anders.

Efter 3 stora år med Santander som sponsor blir det nu en fortsatt satsning med Team Ragde Eiendom.

– I Ragde Eiendom träffade vi människor som är bäst i klassen i sin bransch. De är hungriga, professionella och vill ha bra resultat. Dessutom är de intresserade av hälsa, motion och att hålla sig i form. Det inspirerar och motiverar mig och tillsammans blir vi det bästa laget de närmaste tre åren, säger lagkapten Anders Aukland.

Managerns Jörgen Aukland är mycket nöjd med det nya lagret och säger att målet är att ligga steget före i utvecklingen, pusha gränserna i träning och vinna den längsta skidloppen. Vid sidan av sin evigt unga bror Anders har han spjutspetsen Tord Asle Gjerdalen och årets vinnare av Vasaloppet och Birken, Andreas Nygaard fortsatt med på laget.

– En viktig drivkraft i laget är Magnar Dalen, som fortsätter som sportdirektör. Han jobbar tätt med åkarna under hela året och sätter ihop ett optimalt sportsligt upplägg. Vi är mycket glada över att ha Magnar med oss, säger Jörgen.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...