Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det råder toppförhållanden inför finalen på Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi. FOTO: Magnus Östh.
Det råder toppförhållanden inför finalen på Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi. FOTO: Magnus Östh.

Dags för final i Ski Classics - Ylläs-Levi

Ylläs-Levi rundar av Ski Classics-säsongen under lördag förmiddag.
Ambassadören till evenemanget - och den olympiska guldmedaljören, Ivo Niskanen, kommer för att utmana de bästa långloppsåkarna i världen. Det blir spännande att se hur Niskanen står sig i stakning mot specialisterna.
Loppet sänds direkt i Kanal 5 med sändningsstart 08.15.

Sju mil långa Ylläs-Levi har tre stora stigningar vilket gör banan ganska utmanande för både elit och motionärer. Det är också en av de längsta tävlingarna i Visma Ski Classics.

Den olympiska guldmedaljören och Ylläs-Levi-ambassadören Iivo Niskanen utmanar de bästa långloppsåkarna, men han är inte ensam. Den olympiska sprintfinalisten Risto-Matti Hakola kommer också att testa sin kapacitet på en riktigt lång distans. Så också Ari Luusua som precis vann de finländska mästerskapen i sprint och var trea på i 50 kilometerloppet. De representerar alla det finska laget Team Mäenpää i Ylläs-Levi.

– Ylläs-Levi blir mitt sista lopp för säsongen, säger Iivo.

– Och jag vill prova hur jag står mig mot de bästa långloppsåkarna. Jag accepterade ambassadörens roll för loppet eftersom jag vill hjälpa Finland att få en tävling som Vasaloppet är i Sverige - ett lopp som jag vill åka i framtiden, fortsätter Niskanen.

Tord Asle Gjerdalen, Team Santander, har den gula ledarvästen. Tord och hans lagkamrat Anders Aukland var riktigt starka i Reistadlöpet i Norge i helgen, men banan i Ylläs-Levi passar verkligen deras lagkamrat, vinnaren av Vasaloppet och Birkebeinerrennet, Andreas Nygaard.
 
Chris Jespersen, Team Koteng, gjorde sin bästa insats för vintern när han blev tvåa i Reistadlöpet och han är hungrig på ta högsta platsen på podiet. Öyvind Moen Fjeld, Team Santander, visade också fin form och slutat femma i lördags och han vill verkligen nå podiet. Andra åkare tänkbara för pallen är Oskar Kardin, Team Santander, Stian Hoelgaard, Team Koteng och Tore Björseth Berdal, Team Koteng, för att bara nämna några.

I damklassen verkar Masako Ishida - vinnaren förra helgen - vara i sin absoluta toppform precis som Justyna Kowalczyk (tvåa i Reistaödpet), Team Trentino Robinson Trainer. Båda kommer att kämpa för podieplatser.

Ishidas lagkamrat Astrid Øyre Slind har varit riktigt stark under senare delen av säsongen, och hon kommer sannolikt också att vara i toppen. Tourledaren Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade en hård dag i Norge, men Ylläs-Levi-bana passar henne bättre. Lina Korsgren, Vasaloppsvinnare kommer säkert också att jaga efter en plats på pallen.

Totalställningen inför finalloppet finns här.

Info Ylläs-Levi
Datum: 14 april 2018
Starttid: Damer 08:25 (09:25 lokal finsk tid), Herrar 09:00 (10:00 lokal tid)
Distans: 70 km klassisk teknik
Deltagare: 1000
Spurtpriser: 15 km Äkäslompolo, 36 km Pyhäjärvi
TV: Kanal 5. Sändningen startar 08.15.
Livestreaming: play@vismaskiclassics.com
Fantasy spel: fantasy@vismaskiclassics.com
Webbsida: www.yllaslevi.com

Banprofilen.
Banprofil

banskiss_yll_levi18.jpg
Banskiss

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...