Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Northug på väg tillbaka till norska landslaget

Enligt norska Dagbladet ska Petter Northug vara tillbaka i det norska sprintlandslaget inför nästa säsong.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera detta. Det avgörs under träningsseminarierna den här veckan och blir offentligt på måndag, säger norska förbundets sprinttränare Arild Monsen till Dagbladet.

Northug har har gjort flera bra resultat på vårkanten och ser förstås att en plats i landslaget redan under träningssäsongen gör att vägen mot VM i Seefeld blir betydligt mer avslappnad än den varit om han fortsatt stå utanför.

Sin egen status just nu kommenterade Petter själv på sin Facebook-sida så här i går kväll:

– Skönt nog har kroppen gett bra svar på slutet, den svarar på träning och tävling. Det har har gett bra motivation och det har varit roligt att tävla.

Petter har stått utanför landslagsverksamheten i fem år men nu ser det alltså ut att bli comeback.

Det har varit mycket snack i Norge kring Petters privata sponsorer kontra norska förbundets. Men det verkar som att Petter nu släpper dessa kontroverser och istället fokuserar på det idrottsliga. 32-åringen inser nog hur smart det är att ingå i laget redan från nu.

Dagbladet har frågat kompisen och landslagsåkaren Emil Iversen om han tror att Northug blir med i laget.

– Jag det tror jag, säger Iversen.

På måndag får vi alltså det definitiva svaret. Och visst vore det bra. Vem vill inte se Petter Northug på VM i Seefeld? Kanske blir det ett VM-guld till - kanske i sprintstafett tillsammans med Johannes Hösflot Kläbo.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...