Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström har mottagit 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.
Johanna Hagström har mottagit 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.

Jim Åhls stipendium till Johanna Hagström

Johanna Hagström är mottagare av 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.
Johanna som tävlar för Ulricehamns IF men har en annan västgötaklubb, Falköpings AIK skidor, som moderklubb.

Johanna har en fin säsong bakom sig. Bland annat blev det stafettbrons och en individuell femteplats på JVM. Inte minst imponerade Johanna på sprinten vid senior-SM i Sollefteå. Där hade hon tredje tid på prologen och blev fyra i finalen före åkare som Charlotte Kalla och Anna Haag.

Juryns motivering: Till en glad och positiv tjej som tränar med stort fokus och engagemang i skidspåret. Med en fin insats i senior-SM sprinten, glider hon nu vidare med fortsatt goda resultat, mot det stora målet vinter OS i Beijing 2022. 2018:års stipendiat, och den 5:e i ordningen, av Jim Åhls minnesfond är Johanna Hagström, Ulricehamns IF.

Den 16 april 2013 slutade skidåkaren Jim Åhls hjärta att slå, endast 23 år gammal. Till Jims minne instiftades Jim Åhls Minnesfond.
Ur minnesfonden utdelas årligen stipendium till elitsatsande yngre längdskidåkare som åker i, eller ska nästa säsong ska tävla i seniorklassen.
2018 delades stipendiet på 20 000 kronor ut för femte gången.

Meriterande för stipendiaten är exempelvis att han visat god kamratanda på och utanför tävlingsbanan, uppträtt sportsligt och spritt glädje under träning och tävling, visat på positiv utveckling under säsongen samt varit en inspiratör för andra.

Tidigare stipendiater:
2017 Viktor Brännmark
2016 Viktor Thorn
2015 Frida Erkers
2014 Gustav Nordström

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...