Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.

Modin söker guider till sin fortsatta satsning

Zebastian Modin satsar vidare mot ett fjärde Paralympics.
Efter två bra säsonger med två totala världscupsegrar, VM-medaljer och ett Paralympicsilver i Sydkorea siktar den snart 24-årige Östersundsbon framåt.
I den satsningen söker han nu nya guider till sitt team.

– Jag står nu efter Paralympics inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till, säger Zebastian.

Modin tog ett sprintsilver i Sydkorea och missade medalj med fyra sekunder på 20 kilometer. Han råkade i ledning av 10-kilometersloppet ut för en otäck krasch som resulterade i att han fick avbryta tävlingen.

– Det är klart att jag är glad för mitt silver, men samtidigt kunde det blivit så mycket mer där borta, något som sporrar extra inför framtiden, menar Modin.
Även om målet på lång sikt är Paralympics i Peking 2022, så bjuder redan nästa säsong på VM i Kanada och de allra första paralympiska världscuptävlingarna på hemmaplan i Östersund.

Klassen för synskadade har länge dominerats av Kanadas Brian McKeever, som så sent som 2017 slutade på en 21:a plats i Vasaloppet. Denna dominans är något som Modin vill ändra på, vilket han inte är ensam om. Han är medveten om att det kommer att innebära hårdare jobb än någonsin om han ska hålla sig i toppen under de kommande åren.

Zebastian söker nu nya guider till sitt team. Se annons här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...