Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andreas Svensson sprang till seger på Västgötaloppet Trail. På bilden ser vi Andreas i farten på skidor i Bruksvallarna häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Andreas Svensson sprang till seger på Västgötaloppet Trail. På bilden ser vi Andreas i farten på skidor i Bruksvallarna häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Löpstarka skidåkare i Västgötaloppet Trail

Det var inte många dagar sedan flera i skideliten lämnade snön som underlag. Trots det gick det undan med löparskor på fötterna för flera av dem under Västgötaloppet Trail på lördagen.
Många skidåkare valde distansen 11 kilometer där Ulricehamns IF:s Andreas Svensson vann närmast före Viktor Thorn och ytterligare sex klubbkompisar i herrklassen och Maria Nordström blev tvåa i damklassen.

Andreas Svensson visade fin löpform när han vann 11 kilometers-klassen nära två minuter före Viktor Thorn. Erik Lieback var som trea nära sex minuter bakom Andreas.

Maria Nordström var 1.19 bakom Ullevi FK:s starka löpare Karin Nilsson. Bakom Maria följde ett gäng skidåkare med Sya SK:s Kristina Axelsson som trea och Ulricehamns Hanna Falk som fyra.

På längsta distansen, 28 kilometer, var det skidåkare på andra och tredje plats genom Marcus Johansson och Erik Wickström. På 17 kilometer för damer hittar vi en skidåkare på andra plats, Catharina Ramhult, Ulricehamn.

Snabbast på 6 kilometer var Atomics serviceman Lennart Cedervärn i Tvärreds IF:s färger.

Resultat från Västgötaloppet Trail finns här.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...