Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Grossistföretaget Nordic Trade satsar på längdåkning med finska varumärket Yoko med bland annat skidor och stavar i sortimentet. Kikkan Randall som avslutade karriären med OS-guld i teamsprint - gjorde det med Yoko-stavar. FOTO: Yoko/Nordic Trade.
Grossistföretaget Nordic Trade satsar på längdåkning med finska varumärket Yoko med bland annat skidor och stavar i sortimentet. Kikkan Randall som avslutade karriären med OS-guld i teamsprint - gjorde det med Yoko-stavar. FOTO: Yoko/Nordic Trade.

Nordic Trade satsar på längd - igen

Efter ett antal år med fokus på cykel går grossistföretaget Nordic Trade åter in i längdbranschen, den här gången tillsammans med det anrika finska varumärket Yoko som jobbar med stavar, skidor och övriga tillbehör.
– Jag har sagt att jag inte ska ge mig in i längdbranschen igen och har egentligen inte längtat tillbaka heller men ibland dyker det upp möjligheter som man inte kan säga nej till, säger Fredrik Heikki på Nordic Trade.

– Yoko har en intressant historia men framförallt har man helt unika produkter i form av sina Optigripskidor som jag är helt övertygad om att de kommer nå en helt ny kategori av skidåkare som ingen annan produkt kan nå idag, fortsätter Fredrik Heikki.  

– Fokus kommer inte ligga på eliten i första hand utan det är bredden vi vill åt! Dessutom har Yoko ett väldigt intressant stavprogram som jag tror vi kan göra något bra med på sikt då stavmarknaden är ganska skakig idag, säger menar Heikki.

– Vi är glada att nu ha ett flerårigt avtal med Nordic Trade för distribution av vår innovativa och högkvalitativa sportutrustning i Sverige. Som varumärke ska vi öka vår närvaro på den svenska marknaden och tack vare det här partnerskapet är vi övertygade om att Yoko har hittat ett bra hem i Sverige, säger Yoko:s VD Jani Gustafsson.

– Nordic Trade är en mycket mångsidig, progressiv och resursfull distributör med stor historia och vi är stolta över att välkomna dem till Yoko-familjen, säger Jani Gustafsson.

Nordic Trade är ett grossistföretag som grundades 1984 och som i dagsläget har en varumärkesportfölj riktat främst mot cykel med varumärken såsom Ridley, Rudy Project, Sportful, Alpinestars, Selle SMP, 45nrth och IssI. Nordic Trade är baserat några kilometer från startplatsen av Vasaloppet i Sälen och har ett lager i Malung där man också sköter om logistiken åt ett antal mindre företag runt om i landet.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...