Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lovande trion Eric Rosjö, Axel Ekström och Eddie Edström förstärker IFK Mora SK inför kommande vinter. FOTO: IFK Mora SK.
Lovande trion Eric Rosjö, Axel Ekström och Eddie Edström förstärker IFK Mora SK inför kommande vinter. FOTO: IFK Mora SK.

Vassa nyförvärv till IFK Mora SK

Samtidigt som sommarvärmen slagit till rejält förbereder sig IFK Mora SK för kommande vinter.
Flera nyförvärv är klara för klubben. Bland dessa, tre unga och mycket lovande åkare: Eric Rosjö, IF Hallby SOK, Axel Ekström, Garphyttans IF och Eddie Edström, Stockviks SF.
– Det är tre åkare med mycket hög potential, säger IFK Mora SK:s ordförande Tomas Bredberg.

Yngst i trion är smålänningen Eric Rosjö som i dagarna går ut skidgymnasiet i Mora och i höst bosätter sig i Falun och tar plats i träningsgruppen DSA (Dala sports academy). 20-årige Eric har åkt JVM de två senaste vintrar och var i vintras elva på skiathlon-loppet. Eric blir senior kommande säsong och ingår i det svenska utvecklingslandslaget.

Axel Ekström, 23 år från Örebro men boende i Östersund, slog igenom på seniornivå när han blev tvåa på den svenska säsongspremiären i Bruksvallarna i november 2016. Axel åkte Tour de Ski vintern 2016-2017 och blev bland annat 17:e man på 10 kilometer skejt i Toblach. Samma vinter var han tolva på sprinten och 13:e på skiathlon-loppet vid U23-VM i USA. I vintras så fick Axel säsongen till stor del förstörd på grund av förkylningar och körtelfeber. När han klev in i förra säsongen var han en del av A-landslaget men står nu utanför landslagsverksamheten.

Axel är nu friskförklarad från körtelfebern och kan nu träna på som vanligt igen.

Eddie Edström, 22 år från Sundsvall och studerande i Östersund, åkte U-23-VM i vintras och var där 13:e man på skiathlon-loppet.

– Vi ser det som en självklarhet att hjälpa och stötta åkare som vill satsa fullt ut. Axel och Eddie har nu passerat U23-åldern och står utanför landslagsverksamheten. Det här är två åkare, bland många andra, som vi tror och hoppas mycket på i framtiden.

Förutom Rosjö, Ekström och Edström så ansluter ytterligare åtta åkare till IFK Mora SK.

På seniorsidan kommer Sofie Oskarsson från Leksand SK. På juniorsidan Sofies bror Samuel Oskarsson samt Kajsa och Emil Rapp från Leksands SK, Katrin Sjödén, Älvdalens IF SK, Lina Andersson, Älvdalens IF SK, Karin Pettersson, Boxholm-Ekeby SK och William Karlsson, Källbottens SK.

– Vi har nu en stor trupp med satsande åkare på både senior- och juniorsidan. Åkarna delar vi in i tre grupper efter FIS-punkter, säger Tomas Bredberg.

– Totalt har vi nio åkare med i Svenska skidförbundets landslagstrupper inför kommande vinter, fortsätter Bredberg.

– Vintern som var nådde vi våra mål med att ta medaljer på junior- och seniorsidan under SM-stafetterna. Både för damer och herrar. Inför kommande vinter har vi samma målsättning, avslutar IFK Mora SK:s ordförande.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...