Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jerry Ahrlin drar igång en ny säsong med Team XC Gold. Teamet ger nycklar för motionären att utvecklas.
Jerry Ahrlin drar igång en ny säsong med Team XC Gold. Teamet ger nycklar för motionären att utvecklas.

Jerry tror på teamkänslan i XC Gold

Vi har tidigare skrivit om Jerry Ahrlins projekt efter den egna elitkarriären - Team XC Gold. Nu drar snart kommande års verksamhet igång.
Jerry tror mycket på konceptet att ge motionärer nycklar för utveckling och skapa en teamkänsla.
– Jag har märkt av ett klart ökat intresse för att ta del av det vi kan ge, säger Jerry som också påminner om att anmälningstiden går ut på fredag 15 juni.

Tanken med Team XC Gold är att ge motionären som vill utvecklas nycklar till just utveckling.

Team XC Gold är för den ambitiöse motionären men det handlar inte om att man måste vara på en hög nivå resultatmässigt.

– Vi kommer bland annat att ge olika exempel på veckoupplägg för olika nivåer. XC Gold passar alla oavsett bakgrund och nivå, fastslår Jerry och fortsätter;

– Jag ser verkligen fram emot att det ska dra igång nu.

– Vill man vara med från början så går anmälningstiden ut på fredag 15 juni. Är man med från början så får man till exempel möjligheten att komma åt toppskidor inför vintern genom våra samarbetspartners, berättar Jerry.

Tio månaders upplägg
Team XC Gold har funnits några år nu och många av de som varit med förut fortsätter. Inte minst för teamkänslan som blir mellan deltagarna.

Nytt för i år blir att upplägget blir tio månader.

– Det blir riktigt bra. Man får en hel sommar och höst att förbereda sig på ett bra sätt inför vintern, säger Jerry.

I upplägget så får man bland annat får ta del av liveträning varje vecka via medlemmarnas Facebooksida. Man får ta del av information inom kost, fysiologi, psykologi, teknik, taktik och material samt styrketräning och löpning via ett gäng rutinerade personer inom respektive område.

Jerry ser fram emot att dra igång en ny säsong med Team XC Gold.
Jerry ser fram emot att dra igång en ny säsong med Team XC Gold.

Vid sidan av Jerry så ingår följande namn i ledarstaben:

Laila Kveli och Oskar Kardin. Toppåkare i Ski Classics som delar med sig av sin erfarenhet. Jean Mark Chabloz, expert på valla och material. Vi vet alla hur viktig den biten är. Dessutom finns Magnus Nylander med. Magnus är medicine doktor och mycket kunnig och erfaren kring bland annat kost och näring.

Med i ledarteamet är också Kjell Enhager, ledarskap och idrottspsykologi, Lars Tallbom, skidslipning, Espen Kveli, fysiologi och teknik och Andreas Hubbe Lund, löpcoach.

– Vi har lyft in flera ledare i systemet. Eftersom löpning är en stor del av träningen är det fint att ha med Andreas som löpcoach, säger Jerry.

– Vi kommer att ha en del fokus på att förebygga skador genom att jobba med styrka och stretching bland annat.

Rabatter på läger och tävlingsresor
Förutom ovanstående så erbjuds man rabatter på läger och tävlingsresor, samt vallning. Och inte minst så får man också chansen att handla produkter till mycket fördelaktiga priser.

Bland annat så blir det ett upptaktsläger i Östersund 13-15 juli som man har möjlighet att delta på. Där blir fokus teknikträning med filmning och individuell feedback. Under lägret kommer dessutom deltagarna i teamet erbjudas en personlig genomgång av sin utrustning. Samtidigt kan man passa på att beställa nytt material genom de personliga kontrakt som alla deltagare i teamet får möjlighet till.

Kommande års program startar som sagt den 15 juni och avslutas 15 april 2019. Priset för tio månaders medlemskap är 2995 kronor inklusive moms. Du hittar mer information här: xcgold.se

Längd.se tycker att det är ett mycket intressant koncept har inlett ett samarbete med Team XC Gold där vi kommer följa verksamheten under året och rapportera från aktiviteter och få höra vad deltagarna tycket och om deras utveckling.

 

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...