Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.

Idresprinten på snö 13 juli

Det har blivit något av en återkomst av sommartävlingar på snö. Häromdagen skrev vi om Dansbandssprinten som går av stapeln i Malung 19 juli.
Nu meddelas det från Idre SK att klubben arrangerar Idresprinten den 13 juli.

Idre SK arrangerar tävlingen tillsammans med Idre Fjäll och sommarfestivalen Idre Yran som alltid genomförs vecka 28. Tävlingsbanan blir nere Idre by med målet vid Hembygdsgården.

– Vi kommer att ha en ren sprintbana som blir 100 meter lång i en mindre uppförsbacke. Så det blir i princip en staktävling, säger Göran Arnesson från arrangerande Idre SK till Dalarnas Tidningar.

Tävlingen går i klassisk stil. Upplägget är att det först genomförs en prolog och sedan blir det heat med två åkare i varje. Det är 5 000 kronor i prispengar till ettan i dam- respektive herrklassen.

Både IFK Mora SK och Falun Borlänge SK har läger på Idre Fjäll den här veckan och det kan förstås bli grunden till ett intressant startfält.

– Vi räknar med många av de klubbarnas landslagsåkare till start, säger Göran Arnesson.

Snötillgången för tävlingen är inget problem.

– Vi har sparat 4 000 kubikmeter snö enbart för den här tävlingen, säger Martin Voest från Idre Fjäll till Dalarnas Tidningar.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...