Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson och Marcus Grate efter finalen på Idresprinten i fredags. FOTO: Sara Lejonclou.
Oskar Svensson och Marcus Grate efter finalen på Idresprinten i fredags. FOTO: Sara Lejonclou.

Maja och Marcus sprintade bäst i Idre

I fredags genomfördes premiären av Idresprinten. En supersprint på över 100 meter på sparad snö.
Vinnare blev Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK och Marcus Grate, IFK Umeå.

Falun Borlänge hade många åkare på plats då man kombinerade tävlingen med läger på Idre Fjäll. Det blev en seger och en andraplats för klubben.

Maja Dahlgvist vann finalen före IFK Moras Emma Björklund. Trea blev Jenny Solin, Sollefteå före hemmahoppet Elina Franzén, Idre.

Falun Borlänges OS-åkare Oskar Svensson fick ge sig i finalen mot IFK Umeås duktige sprinter Marcus Grate. Falun Borlänge-åkare på tredje och fjärde plats genom Anton Hedlund och Jesper Nyström.

Åkare redo för start under Idresprinten. FOTO: Sara Lejonclou.
Åkare redo för start under Idresprinten. FOTO: Sara Lejonclou.

Vädret var inte riktigt med arrangörerna i Idre. Trots åskskurar var det dock mycket publik som följde tävlingarna.

– Nu blickar vi framåt och satsar på en ny tävling. Kanske kan vi göra något tillsammans med Malung och de kör vidare med sommartävling, säger Patrik Persson från arrangörsstaben till Dalarnas Tidningar.

Nu på torsdag blir det att valla upp skidorna igen för många åkare då Dansbandssprinten körs i Malung. Där blir Stina Nilsson det stora dragplåstret men får fin konkurrens från bland annat klubbkompisen Anna Dyvik, schweiziska sprintesset Laurien van Der Graaf och norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

På herrsidan kommer bland annat Calle Halfvarsson och Oskar Svensson till start.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...