Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alfred Buskqvist, IK Stern, är en av åkarna i den svenska truppen till världscupen på rullskidor i Lettland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Alfred Buskqvist, IK Stern, är en av åkarna i den svenska truppen till världscupen på rullskidor i Lettland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Truppen till för-VM på rullskidor i Lettland

Svenska Skidförbundet har tagit ut landslagstruppen till rullskidsvärldscupen och för-VM i Madona, Lettland 20-22 juli.
Det är en liten trupp på sex seniorer och två juniorer som åker till andra världscupomgången.

Efter en smakstart för rullskidslandlaget vid världscupen i Torsby den gångna helgen är det dags för nästa etapp i sommarens rullskidsvärldscup, denna gången är tävlingsplatsen Madona, Lettland, som för fjärde året i rad står som värd för tävlingarna.

Tävlingarna är även för-VM då VM i rullskidor arrangeras i Madona sommaren 2019.

– Vi kommer med ett taggat lag som samlade på sig många värdefulla världscuppoäng i Torsby, detta har lagt en fin grund till fortsatta framgångar resten av sommaren. En chans vi ska göra allt förvalta på bästa sätt, säger förbundskapten Johan Ericson.

Tävlingsprogrammet består av tre separata tävlingar. Knockoutsprint fristil fredag 20 juli, 15/20 kilometer fristil masstart lördag 21 juli och 7,5/10 kilometer fristil individuell start söndag 22 juli.

Tävlingarnas officiella webbplats

Rullskidslandslaget till världscupen i Madona:

Damer
 
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF

Herrar 
Robin Norum, IFK Umeå
Erik Silfver, IFK Umeå 
Victor Gustafsson, IFK Mora 
Alfred Buskqvist, IK Stern

Damer junior 
Moa Hansson, Landsbro IF

Herrar junior 
Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...