Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.

Snart dags för Höstrullen i Borås

Söndag 19 augusti arrangerar Hestra IF Höstrullen som i år även ingår i Västsvenska rullskidcupen.
Tävlingen avgörs på varvbana på Viareds industriområde utanför Borås - samma bana som förra årets rullskid-SM.

– I nuläget är tre av fjolårets toppfem-åkare i H21 anmälda: Tobias Westman, Alfred Buskqvist och Mattias Bryntesson, berättar Daniel Åkerberg från Hestra IF

De senaste åren har det varit klungkörning och tävlingen har avgjorts först på upploppet. Frågan är om det blir den starkaste spurtaren som tar segern i år med?

– Det är en relativt flack bana men det finns ändå två backar per varv att utmana sina konkurrenter på, berättar Åkerberg.

Distansen som gäller är 27 kilometer och loppet går på rullskidor med rullmotstånd 2. Det finns även ungdoms- och motionsklasser på kortare distanser.

– På damsidan är det endast ett fåtal anmälda än så länge. Ordinarie anmälan är till måndag 13 augusti men det finns även möjlighet till efteranmäla till dagen innan tävlingen, informerar Daniel Åkerberg.

Läs mer om Höstrullen här:
http://www.hestraif.se/arrangemang/hostrullen/

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...