Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Helene Söderlund spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Helene Söderlund spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Skidåkare högt upp på Trollhättan City Trail

Det var många skidåkare högt upp i resultatlistan när Trollhättan City Trail avgjordes på lördagen.
Det blev andraplatser för både fransmannen Adrien Mougel, Jobstation Rossignol och Helene Söderlund, 2XU Sverige.

Trollhättan City Trail ingår i Alliansloppet Action Week och Nations Challenge mellan Sverige och Norge i tio sporter och tolv tävlingar under veckan.

– Det var en härlig tävling med fin kamp mellan ett gäng duktiga skidåkare på start som mötte duktiga orienterare, maratonlöpare och banlöpare, säger Baptiste Noel från arrangörsstaben.

I damklassen blev det en andraplats för Helene Söderlund. Den förre IFK Mora-längdåkaren och tidigare världsmästaren i skidorientering tävlade nu för 2XU Sverige. Helene har lagt ner elitsatsningen på längdåkning men löpformen ser ut att vara bättre än någonsin.

Nu gick hon en tuff kamp mot löparen Karin Nilsson, Ullevi IF. Nilsson vann med 18 sekunder efter att duon tagit varsitt spurtpris.

– Hon var lite starkare än mig efter långtrappan med cirka 1,5 kilometer kvar, berättar Helene.

Helene Söderlund till vänster med vinnaren Karin Nilsson i mitten och trean Tova Eurén Magnusson. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Helene Söderlund till vänster med vinnaren Karin Nilsson i mitten och trean Tova Eurén Magnusson. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Även på tionde plats hittar vi en skidåkare, och inte vilken som helst utan vinterns vasaloppsvinnare Lina Korsgren. Lina som cyklade stark på Cykelvasan förra helgen med en 22:a plats tävlar varje helg i olika idrotter nu. Om en veckan väntar Alliansloppet på rullskidor.

I herrklassen var elitorienteraren Fredrik Bakkman klart starkast på den tuffa banan med många rejäla stigningar, några med riktigt tuffa trappassager.

Bakkman vann hela 2.15 före franske längdåkaren Adrien Moguel som precis klarade norske maratonlöparen Andreas Myhre Sjurseth på upploppet. Norrmannen som vunnit Oslo maraton tre gånger och även är norsk mästare på maraton.

Franske längdåkaren Adrien Moguel spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Franske längdåkaren Adrien Moguel spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Näst bäste skidåkare blev Team Sernekes Anders Malmen Höst på femte plats. Höst som är en av huvudfavoriterna på Alliansloppet på rullskidor på kommande lördag.

Duktiga franska längdåkare hittar vi som sexa, sjua och nia: Arnaud Du Pasquier, Bastien Poirrier och Gerard Agnellet. På tionde plats evigt unge Anders Aukland, 45 och som tolva Ludvig Tärning, Team Serneke.

Resultat från Trollhättan City Trail finns här.

I Nations Challenge så tog Sverige delsegern och de tre första poängen. De tre bästa herrarna och två bästa damerna räknades.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...