Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.

Snart dags för Nybrorullen - med SM-status

Första helgen i september är det dags för fjärde upplagan av Nybrorullen. I år har tävlingarna SM-status och liksom förra året är söndagens masstart även seedningslopp till Vasaloppet.
– Årets lopp lockar både Vasaloppsåkare och den yppersta eliten - en riktig skidfest, med andra ord, säger Lasse Ericsson från arrangerande Nybro Ski.

Tävlingarna inleds på lördagen med fristilsklasser med individuell start. SM-veckans dubbla guldmedaljör, Tobias Westman, finns bland de anmälda och kommer säkert att göra sitt yttersta för att dryga ut medaljskörden ytterligare.

På söndagen avgörs det riktiga kraftprovet, 41 kilometer masstart i klassisk stil. I täten lär det bli klungkörning och spurt in mot mållinjen. I fjol vann Johan Kanto strax före Markus Jönsson.

Vem drar längsta strået i år?

I damklassen är anmälningsläget ännu ganska tunt, men kanske är det dags för hemmaklubbens starka Erika Karlsson att staka hem en SM-medalj?

– Vi i arrangerande Nybro Ski räknar med att både elit och motionärer tar chansen att tävla på den fina banan, berättar Lasse Ericsson, som även lovar fina priser.

– Det blir priser till alla medaljörerna på söndagen, samt massor med utlottade priser, informerar Lasse.

Vi har med andra ord en riktigt rullskidsfest att se fram emot i Nybro 1-2 september!
 
Mer info finns på www.nybrorullen.se eller på www.facebook.se/nybrorullen.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...