Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Victor Gustafsson gick för seger men var ändå en glad tvåa på Sting Hill Race. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Victor Gustafsson gick för seger men var ändå en glad tvåa på Sting Hill Race. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Victor Gustafsson nära att rå på Håvard Taugböl

Sting Hill Race i Trollhättan blev en tät och spännande tävling.
IFK Moras Victor Gustafsson var nära seger men fick till slut ge sig med sju tiondelar mot välmeriterade norrmannen Håvard Taugböl.
Lika tight var det i damklassen där det också blev Norge före Sverige. Lotta Udnes Weng före Linn Sömskar.

Sting Hill Race är ett 1500 meter långt uppförsrace där mjölksyran bokstavligen sprutar ur kroppen på åkarna upp mot målet.

En som gick för seger var Victor Gustafsson. Han var besviken efter supersprinten och satsade på snabb revansch. Han tog också ledningen i mål.

Men sent i startfältet kom Håvard Taugböl och puttade ner Victor till andraplatsen med sju tiondelar. Taugböl som tillhör det norska rekryteringslandslaget och har gjort många bra världscupinsatser på sprint vintertid.

– Jag hade hoppats på en seger idag, säger Victor.

Hade du planer på en seger innan loppet?
– Ja, jag hade tänkt på det i veckan. Den där tävlingen ska jag vinna. Men det var en som var lite för stark idag.

Hur var känslan under loppet?
– Jag trodde jag öppnade för lugnt. Så då var det bara att ge allt i backen efter passeringen av bron. Det var bara att maxa sista biten och samtidigt försöka hålla lite teknik.

Nu laddar Victor om för Alliansloppet under lördagen. I fjol var han med tätklungan hela vägen men hade inget att säga till om i spurten.

– Det är ju något helt annat. Jag ska försöka ligga med igen. Hålla mig hyfsat långt fram när det spricker i fältet.

Segraren Taugböl var förstås nöjd efter segern.

– Det var ett roligt lopp och faktiskt första gången jag åkte på tävlingshjul. Jag testade för första gången timmen före start.

– Det var ett tufft lopp med mycket mjölksyra och bra motstånd.

Skönt med en seger?
– Väldigt! Det är klart att det är framförallt på vintern jag vill gå fort. Men det ger en bra känsla att få det här med sig. Jag slår ju många bra skidåkare idag

Trea var Hallbys unge Adam Persson efter en mycket stark insats.

Herrpallen med från vänster: Victor Gustafsson, tvåa, Håvard Taugböl, etta och Adam Persson, tream. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Herrpallen med från vänster: Victor Gustafsson, tvåa, Håvard Taugböl, etta och Adam Persson, tream. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Det var fler starka svenska insatser i backracet. Topp tio var också Gustav Aflodal, numera Offerdals SK, Pontus Hermansson, SK Bore och Gabriel Strid, IFK Mora.

Linn Sömskar gjorde en stark insats men fick ge sig med knappa sekunden mot Lotta Udnes Weng.

– Det var jobbigt. Man vet att man kommer bli stum men det är svårt att förbereda sig inför det. Man har varit igång hela dagen också

Är du nöjd med var du fick ut i backen?
– Ja, det tycker jag. Jag gjorde det jag kunde med de förberedelser som blir en så här lång tävlingsdag.

Dampallen med från vänster: Linn Sömskar, tvåa, Lotta Udnes Weng, etta och Silje Öyre Slind, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Dampallen med från vänster: Linn Sömskar, tvåa, Lotta Udnes Weng, etta och Silje Öyre Slind, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

En lite mer utspridd tävlingsdag hade varit bättre?
– Ja, man han bara precis bara ta av sig pjäxorna efter sprinten så skulle man göra sig klar för backloppet. Hade kanske varit bättre med förmiddag och eftermiddag. Speciellt med tanke på att man ska åka 48 kilometer i morgon, funderar Sömskar.

Landslagets och IFK Moras Anna Dyvik var på plats och åkte in på femte plats. Precis som för herrsegraren Taugböl så var det först gången på tävlingshjul för Anna. Topp tio var också Jackline Lockner, Hudiksvall, Sandra Olsson, Malung och Emma Ivarsson, Årsunda.

Bland damjuniorerna blev det svenskt i topp genom Moa Hansson som vann med 2,5 sekunder före norska Helene Marie Fossesholm. Andra svenska på fjärde plats var Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK.

Moa Hansson på väg mot seger i damjuniorklassen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Hansson på väg mot seger i damjuniorklassen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Bland herrjuniorerna blev det en norsk dubbel genom Håvard Moseby och Ansgar Evensen. Trea var Skillingaryds Leo Johansson.

Leo Johansson blev trea och bäste svensk i herrjuniorklassen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Leo Johansson blev trea och bäste svensk i herrjuniorklassen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.


Resultat Sting Hill Race. (Ser dock ut att vara några fel i listan.)

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...