Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Sömskar passerar jublande mållinjen som vinnare av Alliansloppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Linn Sömskar passerar jublande mållinjen som vinnare av Alliansloppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jublande glad Linn Sömskar vann Alliansloppet

IFK Umeås Linn Sömskar hade power i stakmusklerna när det drog ihop sig till spurt på Alliansloppet. Det gav seger före Borås SK:s Maria Nordström.
– Det var en riktigt härlig känsla och jag är jättenöjd, säger Linn som håvade in 75 000 kronor för segern.

Till en början kände sig dock inte Sömskar som en segrare. Kanske lite sliten efter en lång tävlingsdag på fredagen.

– Jag hade ingen jättebra känsla under loppet egentligen. Det var lite slitigt och jag hade ont i fötterna, berättar hon.

Hon bet dock i och det gav utdelning.

– När killarna kom ikapp oss så blev det lite körning och Maria (Nordström) och Hanna (Falk) hängde på. Så jag fick jobba ikapp på sista varvet. Men då hade jag en bra känsla.

– När vi kommit ikapp igen så var vi åtta stycken. Då la ja mig längst bak och tänkte bra hänga med och vara kall.

– På slutet hade jag min pojkvän (Ragnar Bragvin Andresen) längs banan. Han ropade att jag skulle positionera mig inför spurten och då började jag leta mig framåt. Jag kom fram bra genom sista kurvan in mot upploppet.

– Då var det en bra känsla i stakningen och jag försökte bara sätta varje tag och så bet det direkt. Det var en riktigt härlig känsla och jag är jättenöjd.

Linn kunde förstås glädja sig åt både segern och åt segerchecken på 75 000 kronor.

Dryga sekunden bakom Linn över mållinjen kom Maria Nordström. Den tidigare Ulricehamnsåkaren nu i Borås SK:s röda dräkt. Maria som vann Alliansloppet 2014.

Nu blev det en andraplats. Maria som Linn berättade försökte komma loss tillsammans med förre klubbkompisen Hanna Falk.

– När killklungan kom så försökte jag hänga på lite där men så tappade vi lite. Vi försökte köra på själva ett tag och växeldrog. Men så kände vi att klungan var så pass nära att det inte var värt det.

– Det var en liten chansning. Hade vi försökt köra vidare själva hade vi nog kunnat bli helt rökta sen så vi väntade in dom.

– Det kändes bra för mig och jag är nöjd. Linn är väldigt snabb på platt stakning.

Ytterligare fyra åkare var med i spurten. Det blev norskt på tredje och fjärde plats genom Lotta Udnes Weng och Kari Vikhagen Gjeitnes. Fjolårssegraren Hanna Falk tog femteplatsen och Maria Gräfnings blev sexa.

I damjuniorklassen som åkte 32 kilometer så vann Eksjö SOK:s Hanna Abrahamsson i spurten mot norska Ingrid Andréa Gulbrandsen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...