Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten för Dundret Extreme Running som såg Moa och Viktor Majbäck som segrare. FOTO: Dundret Extreme Running.
Starten för Dundret Extreme Running som såg Moa och Viktor Majbäck som segrare. FOTO: Dundret Extreme Running.

Familjen Majbäck starkast på Dundret

Maja Majbäck har vunnit DXR - Dundret Extreme Running de två senaste åren. Trots att Maja inte kom till start i årets lopp blev det seger för familjen Majbäck, i både dam- och herrklassen!
Moa Majbäck vann damklassen och Viktor Majbäck vann herrklassen i terrängloppet över Dundret som avgjordes under lördagen.

DXR K22 avgjordes i år för sjunde året. Banrekorden innehas av Charlotte Kalla och Marcus Hellner satta en solig augustidag 2013. Årets lopp bjöd inte på lika fina förutsättningar, kraftigt regn och dimma gjorde de 22 kilometrarna och 700 höjdmetrarna över Dundrets toppar till en utmaning utöver det vanliga.

Trots de yttre förutsättningarna var herrsegraren Viktor Majbäck bara drygt två minuter från att slå Marcus Hellners banrekord på 1.32,30, Viktors sluttid är den näst bästa i loppets historia. En fantastisk prestation av en 15-åring som börjar på skidgymnasiet i Gällivare på måndag.

– Jag hoppades kunna förbättra min tid från förra året men trodde inte att jag skulle kunna vinna. Loppet kändes riktigt bra och jag fick positiva tider på mina närmaste motståndare säger Viktor som var knappt fyra minuter före tvåan i mål, Anton Hallor.

Även i damklassen hittar man en Majbäck högst upp i resultatlistan.

– Jag låg på tredje plats fram till de sista tre kilometrarna, då jag lyckades rycka ifrån de andra säger damsegraren Moa Majbäck som gick i mål på 2.01,57 och förbättrade sin tid från förra året med drygt fem minuter. Träningen har gått bra i sommar och jag hoppas även att slå personligt rekord på Lidingöloppet i september avslutar Moa.

Matilda Abrahamsson var närmast Moa i damernas tävling.

Fullständiga resultatlistor: 
http://dundretextreme.se/startsida/resultat/

DXR Dundret Extreme Running arrangeras av Gällivare Endurance Club och GSK Friidrott.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...