Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den svenska truppen inför avresan. Längst upp till vänster assisterande förbundskapten Mikael Johansson. FOTO: Johan Ericson.
Den svenska truppen inför avresan. Längst upp till vänster assisterande förbundskapten Mikael Johansson. FOTO: Johan Ericson.

Rullskidslandlaget till världscupen i Ryssland

Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen som representerar rullskidslandslaget vid världscupen i Khanty-Mansijsk, Ryssland.
Truppen består av åtta åkare.

Rullskidsvärldscupen 2018 startar om efter några veckors uppehåll med den tredje tävlingshelgen i Khanty-Mansijsk, Ryssland. Rullskidlandslaget samlades under onsdagseftermiddagen på Arlanda för den långa och spännande resan till centrala Ryssland.

Tävlingsprogrammet den kommande helgen består av individuella tävlingar 31 augusti, sprint 1 september och masstart 2 september. Alla tävlingar är separata och i fri teknik.

– Vi har ett starkt lag som vi tror stenhårt på. Flera av åkarna kan genom att samla ordentligt med poäng under helgen skaffa sig väldigt fina förutsättningar för slutsegrarna i den totala världscupen, som avslutas i mitten av september i Italien, säger förbundskapten Johan Ericson.

– Enligt ryktena inför tävlingarna så kommer det ryska landslaget med många starka åkare när de nu har tävlingar på hemmaplan. Lägg därtill det snabba italienska landslaget och även våra norska vänner som har ett starkt lag. Det blir en härlig utmaning med den konkurrensen, fortsätter Johan Ericson.

Totalt leder Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK, herrarnas juniorklass och Robin Norum, IFK Umeå, herrklassen inför tävlingarna i Ryssland. Moa Hansson, Landsbro IF, leder även damjuniorklassen men hon är inte med rullskidslandlaget denna gång.

Rullskidslandslaget till Khanty-Mansijsk består av följande åkare:

Damjunior 
Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK

Herrjunior
Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK

Damer
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF 

Herrar 
Alfred Buskqvist, IK Stern 
Victor Gustafsson, IFK Mora SK 
Robin Norum, IFK Umeå 
Erik Silfver, IFK Umeå

Tävlingarnas officiella webbplats

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...